XS
SM
MD
LG

Veslanje: Pet posada na Bledu

Veslačka senirske reprezentacija Srbije otputovala je na Bled gde će se do 6. jula 2011. pripremati za Treći ovogodišnji svetski kup koji će se od 8. do 10. jula 2011. održati u Lucernu. Put Bleda je otputovalo pet posada i to četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar, Miljan Vuković, četverac bez kormilara za lake veslače Miloš Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Nemanja Nešić, dubl skul Marko Marjanović, Dušan Bogićević i dve posade dvojca bez kormilara Nikola Stojić, Goran Todorović i Alekasndar Filipović, Jovan Popović.

Pripremama na Bledu rukovodiće selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić kome će u radu pomagati treneri Dejan Guslov i Oleksandar Fedotov. U ekspediciji je i fizioterapeut Stevan Kastratović.
– Na Bledu ćemo obaviti završne pripreme za Svetski kup u Lucernu, na kojem će prvi put ove godine učestvovati neke naše posade u novim sastavima. Dubl skul Marko Marjanović, Dušan Bogićević je veslao zajedno 2009, kada su osvojili evropsku bronzu i bili šesti na svetu. Pomešali smo karte u dvojcima, napravili dve nove posade i videćemo kako će sve funkcionisati. Četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar, Miljan Vuković je veslao na Prvom svetskom kupu u Minhenu, dok je četverac bez kormilara za lake veslače Miloš Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Nemanja Nešić na Drugom svetskom kupu u Hamburgu šestim mestom imao briljantan debi u ovom sastavu i svakako je pokazao da na njega možemo ozbiljno da računamo. Konačan spisak putnika za Lucern odrediću u subotu 2. jula. Put Lucerna krećemo direktno iz Bleda. Treći svetski kup biće nam poslednja veća provera za Svetsko prvenstvo koje će se od 28. avgusta do 4. septembra održati na Bledu i na kojem će se vaditi vize za Olimpijske igre u Londonu 2012 – kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Inače, veslačkoj reprezentaciji Srbije od 1. jula će se priključiti i Iva Obradović koja tada dolazi iz San Franciska. Ona će se za nastup na Svetskom kupu u Lucernu u disciplini skih pripremati sa trenerom Sarom Nevin u Novom Sadu.