XS
SM
MD
LG

Ode Borac niz Vrbas!

DO KRAHA U RK „BORAC“ MORALO JE DOĆI, KAD TAD I DOŠLO JE U NEVRIJEME!

Razlog je nekvalitetna  politika kluba, a sastoji se u jednoj rečenici, a to je:“ U RK „Borac“ se nikada nije manje radilo, a više lagalo o Borcu“
Za to je kriv  direktor kluba Vladimir Branković. Ustvari, bolje rečeno pogrešan čovjek na veoma kreativnom i odgovornom mjestu!

Druga stvar RK „Borac“ uopšte nije organizovan u skladu sa normativnim aktima Kluba.

RK „Borac“ ima Upravu kluba, na papiru. Upitajte nekog iz kluba, ko je predsjednik skupštine Borca , niko ne zna!? Pitam javno, šta rade organi kluba, u prvom redu tkz. Nadzorni odbor? Ima ga na papiru ili u formi kada se trebaju pisati frizirani izvještaji za Skupštinu . Danas sam sreo slučajno dva igrača Borca koji su mi rekli otvoreno:

“Ovako više ne ide u Klubu“.

Mnogo su mi stvari ispričali o događajima vezanim za Klub. Neću da imenujem te igrače, ali su me prijatno iznenadili svojom otvorenošću, kada su u pitanju dešavanja u klubu, iako ja puno toga znam.

Krivac nije sada smjenjeni  Bojan Unčanin, već Vladimir Branković. Sve što je Branković obećao igračima u pregovorima, po njegovoj ustaljenoj praksi, nije ispunio.

Čak su mi rekli da bi on rado sada dao ostavku, ali boji se da će u Borac doći inspekcijski organi. 

Kada je išao u kupovinu džipa u Njemačku rekao je klupskim čelnicima  na sjednici Upravnog odbora  da ide kod Velimira Petkovića u Berlin da snimi kako je organizovan njegov klub. Znam da Velimira Petkovića nije vidio, možda ga je čuo telefonom, da ima kakvo takvo opravdanje. 

Zato se ne treba čuditi činjenici da su igrači podnijeli tužbe radi neispunjenja ugovora!?

Njegove izjave da su dugovi Kluba, dugovi predhodne uprave, su notorna meistina .. Možda je bilo nekih  dugova, ali ne onih za koje je tvrdio Vladimir Branković. Još je gore što je uspio pojedine članove kluba ubjediti svojom „istinom“ kao i većinu medija .

Sjetite se samo SEHA lige, kako je javno napadao tu organizaciju i da je najavljivao žalbu, radi odstranjenja Borca. Borac se uopšte nije žalio!!! Sve što je organizovao propalo je. Sjetite se samo nedavno kvalifikacija u Banjaluci za učešće u Ligi šampiona. Borac je bio domaćin i nije se kvalifiko vao!? To se prvi put desilo u rukometu da domaćin se ne plasira za LŠ. Zatim je organizovan koncert u hali Borik, propao je jer nije bilo nikoga, pa teniski meč BOJINOVIĆ-STUPAR isto propao, jer su bila prisutna dva gledaoca sa plačenim ulaznicama itd.itd.

Borac je potrošio perspektivne trenere poput Igora Rađenovića, koji je sa Klubom osvojio duplu krunu, a smjenjen je samo zbog toga što mu je ova današnja Uprava naredila da finale Kupa RS igra sa juniorima u Prijedoru. Normalno je da je Borac izgubio, a onda drvlje i kamenje na Igora, da je on isključivi krivac. Normalno, Uprava Kluba se ne sjeća šta mu je naredila!!!

Zatim su iz Kluba otjerali Gorana Malića sportskog direktora i igrača sa najviše nastupa u Borcu, da ne kažem kako je Nebojša Golić otjeran ili kako nisu ostavili za trenera prve ekipe Aleksandra Međedovića. Sada je otjeran i Bojan Unčanin. Sve trenere koje sam spomenuo su treneri sa kvalifika cijama i treneri koji su edukovani. Ko je to uradio?

Žalosno je i to da su izgubljene nekretnine u vlasništvu Kluba vrijednosti preko 5.000.000,00 KM.

Kredit dizan bez odluke Skupštine kluba. Isto to sada rade, kada je smjenjen predsjednik UO Kluba – ko će zamjeniti Milana Radovića? Ako je čovjek valjao, treba ga zadržati i da bude i dalje na čelu Kluba.

Na kraju sportska javnost treba da zna da je u Borcu najveće zlo Vladimir Branković. Sada isto zlo od čovjeka „tješi“ igrače pričom da će uskoro imati sastanak sa Miloradom Dodikom.

Ja tvrdim da Milorad Dodik i ne zna ko je Vladimir Branković, bez obzira što prati sport. Ne bi sada o porazima u Gornjem Vakufu (Uskoplje) i protiv Gračanice u Banjaluci. I to će jednog dana doći na red!

Ima tu još problema tj. nema više sportskih radnika - budala koji će svu krivicu primiti na sebe, kada klubu ne ide; poput Mesuda Mulaomerovića, Safeta Filipovića i Riže Halimić iz FK „Borac“ ili Sredoje Zekanovića i Gojka Krstanovića iz BK „Slavija“ te Vlade Četkovića, Pere Perovića, Vlade Kresojevića, Ratka Dejanovića i Voje Misaljevića iz RK „Borac“ i da sve ne nabrajam. Takvih „budala“ nema više!!!

Postavljam pitanje Upravi Kluba: kako to da u klubovima Lokomotiva Brčko, Leotar Trebinje i Sloga Doboj izdvajaju mjesečno za plate igračima 12.000,00 KM (redovno), a za dva trenera u tim klubovima izdvajaju 1.200. KM mjesečno. Svi su oni bolje plasirani od Borca, a imaju daleko manji budžet od Borca.

Pitam Upravu Borca kako to oni mogu i gdje je problem.

Na kraju-rezime:

U posljednje dvije nedjelje prva ekipa Borca je izgubila dvije utakmice, a druga ekipa, koja se takmiči u I ligi RS izgubila je u Banjaluci od RK „Čelinac“. Vjerujte da nisam znao da u Čelincu postoji rukometni klub i pitam Upravu RK „Borac“ znaju li oni da postoji riječ ODGOVORNOST , jer ime RK „Borac“ ne može i ne smije tako da se PRLJA!!!