XS
SM
MD
LG

EP kajak kanu Banjaluka Vrbas 2011: Pripreme u punom jeku

Pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i seniore do 23 godine u punom su jeku i sve će biti spremno do 13. jula, kada će prvenstvo biti otvoreno, zaključeno je na današnjoj konferenciji za novinare Organizacionog odbora prvenstva u Banjoj Luci. Ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, Nada Tešanović, rekla je da je riječ o veoma važnom događaju za Banju Luku, Republiku Srpsku i BiH. Ona je podsjetila da je Banja Luka bila organizator Svjetskog prvenstva u raftingu prije dvije godine i da ćemo zajedničkim snagama uspješno organizovati ovako veliki sportski događaj. Ona je dodala da se sva sredstva koja su uložena u organizaciju ova dva takmičenja vraćaju kroz prisustvo velikog broja ljudi, koji posjećuju Vrbas i Banju Luku i da se ulaganje u sport uvijek višestruko vraća.
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Administrativne službe Grada, Ljiljana Radovanović, kazala je da je Kajak-kanu klub „Vrbas" na vrijeme prijavio organizaciju prvenstva i da su sredstva za Evropsko prvenstvo još prošle godine planirana u gradskom budžetu.
„Sve aktivnosti na organizaciji prvenstva biće provedene prema planu i vjerujem da ćemo potpuno spremni dočekati početak takmičenja. Ovjde želim da istaknem da značaj ovog prvenstva nadilazi sportske okvire i predstavlja veliki događaj za naš grad i priliku da se svijetu predstavimo u pozitivnom svjetlu, ali i da predstavimo našu turističku ponudu", ističe Ljiljana Radovanović.
Predsjednik KKK „Vrbas", Milan Mazalica, izjavio je da ova konferencija za novinare predstavlja početak medijske kampanje za Evropsko prvenstvo. On je podsjetio da KKK „Vrbas" postoji već 64 godine.
„Svi sportisti koji su do sada posjetili naš grad veoma pohvalno su se izrazili o rijeci Vrbas i uslovima na našoj stazi. Takođe, svi ističu naše tradicionalno gostoprimstvo i vjerujem da uz pomoć svih strukura i naših građana možemo biti uspješni organizatori ovog velikog sportskog takmičenja", kaže Mazalica.
Direktor Evropskog prvenstva, Nikola Stanković, rekao je da će svečano otvaranje prvenstva bitu upriličeno 13. jula na Trgu Krajine, a da će se kvalifikacione trke u svim kategorijama voziti na stazi u kanjonu Tijesno 14. i 15. jula, dok su finala na programu 16. i 17. jula. On je izrazio očekivanje da će na predstojećem prvenstvu učestvovati oko 1.000 takmičara, odnosno da će taj broj sa pratećim osobljem iznositi oko 1.200.