XS
SM
MD
LG
21.06.2011 Predrag Vukanović

Pet godina srpske verzije Eurosporta

Eurosport na srpskom jeziku prisutan je  u Srbiji od juna (jula) 2006. To je bilo tačno pre 5 godina, a  Eurosport se za ovo vreme značajno razvio i danas se u Srbiji prepoznaje kao vodeći sportski  satelitski kanal – zahvaljujući vama.

Živimo u svetu u kome se sve brzo menja, i ovih pet proteklih godina donelo je značajne promene u našem poslu. Pre 5 godina Eurosport Grupa bila je bazirana na jednom jakom kanalu Eurosportu, čiji je mlađi brat, Eurosport 2 tek započinjao svoju distribuciju. Od tada, Eurosport Grupa postala je vodeća evropska multimedijalna platforma, sa Eurosportom koji se emituje u 125 miliona domaćinstava širom Evrope na 20 različitih jezika.  Eurosport 2 postao je najbrže rastući sportski kanal u većini evropskih zemalja i sada je dostupan u 50 miliona domaćinstava na 16 jezika u 47 država. Lansirane su i HD verzije Eurosporta i Eurosporta 2, pojačavši program sa ekskluzivnim pravima za žive prenose (kao što je Bundesliga na Eurosportu 2), pokrenut je  Catch-up servis i započeli su uspešni eksperimenti sa živim 3D sportskim emitovanjem. Eurosport je takođe obratio pažnju na svoj digitalni razvoj:  eurosport.com je trenutno rangiran kao prva sportska destinacija u Evropi sa prosečnim mesečnim ulaskom od 11 milliona posetilaca. Grupa je takođe razvila aplikacije za mobilnu komunikaciju uključujući  iPhone, iPad, Android i BlackBerry, koje su za sada  bile veoma uspešne  -  na primer nove aplikacije za iPhone bile su preuzete 3.3 milliona puta.

Kao što vidite, puno toga se desilo u proteklih 5 godina i to ne samo na međunarodnom nivou već i lokalno ovde u Beogradu...
Otkada je osnovana u Beogradu, srpska verzija Eurosporta je producirala preko 28,000 sati sportskog programa. Na početku, u 2006., srpska verzija kanala Eurosport bila je dostupna oko 6 sati na dan da bi vrlo brzo narasla na 8 sati. Eurosport 2 je na srpskom jeziku dostupan od septembra 2007; i od tada su svi sportski prenosi na oba kanala producirani sa srpskim komentarom. 
Paralelno sa uvećanjem proporcije srpkih komentara, broj komentatora i stručnih konsultanata srpske produkcije je takođe rastao. Počeli smo kao mali tim od 17 ljudi pre 5 godina, a u 2010. radilo je već 67 komentatora, konsultanata i eksperata producirajući  130 različitih sportskih disciplina na Eurosportovim kanalima.

Zahvaljujući našem dugotrajnom partnerstvu sa srpskim kablovskim, satelitskim i IPTV operaterima, i veoma dobro razvijenoj kablovskoj mreži, srpska verzija Eurosportovih kanala distribuira se u preko million domaćinstava u Srbiji, šta više srpska verzija producirana ovde u Beogradu takođe je dostupna u još million domaćinstava u državama regiona.

Kao što znate promene su stalne, i ostati na vrhu  je izazov. Verujemo da smo to svi mi u našem poslu uspešno ostvarili, i nadam se da ćemo tako nastaviti i u godinama koje su pred nama.

Poštovane dame i gospodo, hvala vam što ste sa nama svih ovih godina i želimo vam još mnogo lepih trenutaka uz naš program koji vam donosi „Sve Sportove i Sve Emocije“.