XS
SM
MD
LG
09.06.2011 N.Pаvlović

RTC "Tulbа" : Pripreme košаrkаšicа od 19 do 26. junа

Posle treninga centarlne i zapadne Srbije za devojčice od 1997 do 200- godišta, održanog 29. maja u Smederevskoj Palanci, određen spisak učesnica, koje će boraviti u Razvojno trenanžnom centru 'Tulba' u Požarevcu. Među mladim nadama, nalaze se i četiri košarkašice iz Smederevske Palanke, Dara Pavlović, Isidora Mihailović i rođene sester, Aleksandra i Ivana Katanić. One rade pod stručnim nadzorom trenera Predraga Staoševića, a od nedavno su postale članice ŽKK 'Jasenica-Partizan'.
- Košarku sam počela da treniram sa dest godina, na jednom treningu sam imala prelom ruke, pa sam duže pauzirala. Velikom upornošću sam se ponovo uspešno vratila. U protekloj sezoni odigrala sam 25 utakmica, a učestovala sam i na finalu prvenstva za pionirke u Leskovcu. Za mene trner tvrdi da ću biti odličan šuter za tri poena, rekla je Dara Pavlović rođena 1998. godine.

Njena vršnjakinja Isidora Mihailović, košarku je počela da trenira u drugom razredu osnovne škole, pa je prešla na rukomet. Po nagovoru trenera Predraga Stanoševića, ponovo se vratila igri ispod obruča.
- U poslednjih šest mesci sam odigrala deset utakmica i ponovo se vratila prvoj ljubavi. Sada sam na širem spisku reperezentacije 98- godište. Visoka sam 183cm i trener mi kaže da sam najperspektivnija košarkašica u Srbiji za 98-godište. Biću uporna da njegove reči opravdam, kaže Isidora Mihailović.

Najveće nade Palanačke košarke, su rođene sestre Katanić. Aleksandra je rođena 1997, a Ivana je dve godine mlađa.
- Više od dve ipo godine intezivno treniram sa trenerom Stanoševićem, koji je dosta insistira na tehnici, pregledu u igri i koordinaciji pokreta. Samo u ovoj godini, odigrala sam 33 prvenstvene, turnirske i prijateljske utakmice, trening utakmice. Na devet utakmica u pionirskoj konkurenciji u regionu centralne Srbije, moja ekipa je osvojila prvo mesto, a ja postigla 360 poena. Lični rekord mi je 63 poena u susretu sa Radničkim. Na prvenstvu Srbije u  Leskovcu, izabrana sam u najbolju petorku, a bila sam i treći strelac turnira, sa utakmicom manje. Pozavana sam u Požarevac u Trenažno razvojni centar 'Tulba'. Sigurno ću izdržati sve napore koji me očekuju i pokazaću da sam najbolji plej u Srbiji u mom godištu, kako tvrdi moj trener Stanošević, rekla je Aleksndra Katanić.

- Prošle sezone sam igrala za tri selekcije i osvojila dva prva i jedno drugo mesto. Sa pionirkama 1997-godište, učestvovala sam na prvenstvu Srbije u Leskovcu i imala sam zapaženu minutažu. Igrala sam i za mlađe pionirke , gde mi je prosek po utakmici bio 22 koša. Igrala sam mini basket u za dečake i bila najbolji strelac lige. U Smederevu sam istimenoj ekipi od 49 postigla 37 koševa. Protivnički treneri su se ljutili što ja nastupam za dečake, kaže Ivana Katanić.

Nedavno su u Smederevskoj Palanci gostovale, Ana Joković potpredsednik KSS i trener ŽKK Partizan Marina Maljković. Imale su prijem i kod predsednika opštine Živka Petrovića, koji je oećao novčana sredstva za razvoj ženske košarke. Takođe, ŽKK Jasenica, uskoro pridodaje ime Partizan.