XS
SM
MD
LG

Petrović pozvao sedmoricu debitanata

Selektor fudbalske reprezentacija Srbije Vladimir Petrović Pižon objavio je spisak igrača na koje računa za dve prijateljske međunarodne utakmice početkom juna u Seulu i Melburnu. Meč u Seulu protiv Južne Koreje igra se 3. juna, a četiri dana docnije, 7. juna u Melburnu "Beli orlovi" će igrati protiv Australije. Na spisku Petrovića se nalaze:

Golmani: Bojan Šaranov (OFK Beograd), Damir Kahriman (Tavrija, Ukrajina).
Odbrana: Nenad Tomović (Leće), Milan Biševac (Valensijan), Neven Subotić (Borusija, D), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Saragosa), Slobodan Rajković (Vitese), Milan Vilotić (C.zvezda).
Srednji red: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radoslav Petrović (Partizan), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Marko Mirić (Spartak), Zoran Tošić (CSKA, Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina), Brana Ilić (Vojvodina), Dušan Petronijević (Borac, Čačak), Branislav Jovanović (Rad).
Napadači: Ranko Despotović (Đirona), Miljan Mrdaković (Apolon, Kipar), Jovan Damjanović (Borac, Čačak).

Prvi put u državni tim pozvani su Šaranov, Vilotić, Br. Ilić, Petronijević, Jovanović, Mrdaković i Damjanović. Za ovu priliku, zbog povreda, odmora ili obaveza u klubovima, Petrović nije pozvao Nemanju Vidića, Miloša Krasića, Dragana Mrđu, Nikolu Žigića, Miralema Sulejmanija i Marka Pantelića. Okupljanje reprezentacije predviđeno je za ponedeljak, a na put u Seul se kreće dva dana kasnije.
- Želimo da kroz dve naredne utakmice proverimo nove igrače, koji mogu biti budućnost našeg fudbala. Na ovaj način nastavljamo proces, koji smo započeli mečevima protiv Bugarske i Izraela, kada su mnogi novi igrači dobili priliku da igraju za reprezentaciju. Očekujem da i sada tako bude - rekao je na konferenciji za medije u hotelu Hajat Ridžensi Petrović.

On je rekao da stručni štab državnog tima ima dovoljno podataka od Južnoj Koreji i Australiji i da će oba rivala biti "po meri".
- Nameravamo, uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da protiv jakih protivnika u gostima vidimo gde se nalazimo. Mislim da će nam to biti od koristi - smatra Petrović.