XS
SM
MD
LG

Čukarički se pobedom u Bačkoj Jarku plasirao u osminu finala Kupa

Čukarički se pobedom u Bačkoj Jarku plasirao u osminu finala Kupa-PetarBojić,MilutinVidosavljević-

Mladost (Bački Jarak) – Čukarički 0:2 (0:0)

Strelci: 0:1 – Vidosavljević u 59, 0:2 – Bojić u 63. minutu.

Stadion: Mladosti u Bačkom Jarku. Gledalaca: 700. Sudija: Marko Ivković (Lajkovac). Pomoćnici: Marko Đuričić (Loznica) i Milorad Jovanović (Ljig).

MLADOST: Rajić, Tomić, Stojšić, Vujović, Todorović (od 78. Pilić), Ivanović, Grahovac (od 68. Stojisavljević), Gojković, Marić, Kočiš, Kovačević (od 46. Vasić).

ČUKARIČKI: Belić, Veličković, Šapić, Bojić, Đurić, Zorić, Šarić (od 78. Mudrinski), Kiso, Vidosavljević, Belaković (od 78. Kajević), Aleksić.

Čukarički se pobedom protiv Mladosti iz Bačkog Jarka, člana Srpske lige grupa “Vojvodina”, plasirao u osminu finala Kupa Srbije – 2:0 (0:0). Mnogo bolje su Brđani zaigrali u drugom poluvremenu protiv borbenog domaćina, te su golovima Vidosavljevića i Bojića rešili pitanje plasmana u narednu rundu.

Trener Čukaričkog Simo Krunić je, kao što je i kazao u najavi meča, kombinovao za start u Kupu, pa je za razliku od prethodnog prvenstvenog meča protiv Spartaka promenio svih 11 igrača. Čukarički je imao nekoliko solidnih šansi u prvom poluvremenu, u trećem minutu je pokušao Šapić glavom, šutirao je pored gola.

Na novu šansu čekalo se do 23. minuta, kad je Kiso oprobao udarac sa 20-tak metara, lopta je otišla visoko iznad gola Mladosti. Deset minuta kasnije Vidosavljević je oprobao šut sa velike udaljenosti, ali ni on nije bio precizan. Isti igrač je kreirao i najbolju priliku za Čukarički u prvom poluvremenu, u 42. minutu, presekao je napad domaćina, potom sjajnim pasom uposlio Bojića, koji je dobro šutirao, ali je Rajić još bolje odbranio.

Odmah na startu drugog poluvremena Čukarički je zaigrao daleko angažovanije, što se vrlo brzo isplatilo. Golovima su prethodile šanse Šarića za Brđane, te pokušaj Stojšića za domaće iz slobodnog udarca.

U 59. minutu Čukarički je poveo. Belaković je prošao po levoj strani i šutirao je, golman Rajić je kratko odbranio, sve je to sjajno ispratio najbolji pojedinac meča Milutin Vidosavljević, koji je lako smestio loptu u mrežu – 0:1. Četiri minuta kasnije Brđani su duplirali prednost, posle gužve u šesnaestercu Mladosti najbolje se snašao Bojić – 0:2.

Do kraja meča ekipa iz Bačkog Jarka je zaigrala nešto otvorenije, što je Čukaričkom dalo dosta prostora za kontranapade. U 75. minutu posle odlično izvedenog kornera Vidosavljevića najviši u skoku je bio na ovom meču levi bek Zorić, ali je Rajić lepo odbranio.

Devet minuta kasnije isti igrač je vrlo dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali za malo preko gola. Do kraja meča još jedna odlična prilika za goste, Kiso je centaršutom pronašao Mudrinskog, koji je glavom šutirao za malo pored stative Mladosti.