XS
SM
MD
LG

PL: Liverpul silan na startu sezone

Fudbaleri Liverpula na sjajan način otvorili su sezonu. Oni su na ''Enfildu'' savladali Vest Hem sa 4-0 u prvom kolu nove sezone.

Utakmica je krenula u dobrom rimtu. Liverpul je od starta izgledao odlično. Svi igrači su im bili razigrani i za sve su se oni pitali. Svoju bolju igru Liverpul je krunisao vodstvom u 19. minuti, kada je Salah pogodio na asistenciju Robertsona. Nekoliko minuta kasnije, Aleksander Arnold je izveo sjajno slobodnjak ali je Fabijanski sjajno odbranio. Malo su do zraka došli i gosti i imali su dobre prilike preko Araautovića i Balbuene ali nisu došli do izjednačenja. U završnici prvog poluvremena, Liverpul je ponovo napadao svim silama. Sjajne šanse imao je Salah ali je Fabijanski bio odličan na golu pa promjene rezultata nije bilo. Ipak, Liverpul je do kraja poluvremena uvećao svoju prednost. U poslednjim sekundama prvog poluvremena, Mane je pogodio za 2-0.

Vest Hem je imao dobru šansu da dođe do gola ali Antonio nije uspio postići gol. Propuštenu priliku ''Čekićara'', Liverpul je kaznio. U 52. minuti, Mane je pogodio na asistenciju Firmina. Istini za volju, Senegalac je bio u velikom ofsajdu ali to pomoćni sudija nije primjetio i bilo je 3-0 za ''Redse''. Od tog trenutka Liverpul je igrao u jedno lagano ritmu. Klop je čak imao priliku i da ranije izvede ključne igrače jer je sve bilo riješeno. U samoj završnici Liverpul je dao i četvrti gol. Strijelac je bio Staridž, samo par sekundi nakon što je ušao u igru. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa je Liverpul na impresivan način otvorio sezonu.

Foto: Goal.Com