XS
SM
MD
LG

Sarajevo razbilo Mladost

Fudbaleri Sarajeva rezultatom 4:0 su savladali Mladost Doboj Kakanj u susretu 2. kola Premijer lige BiH. Nakon fenomenalnog rezultata na gostovanju kod Atalante, trener Sarajeva Husref Musemić sreo se sa novom dilemom o tome kakav sastav izvesti na teren protiv Mladosti, koja je na Koševo došla da proba iskoristiti umor Sarajeva i činjenicu da će u četvrtak na Koševu gostovati Atalanta. T

rener Sarajeva je stoga i ovaj put na teren poslao kombinovani sastav, a od startera protiv Atalante, u timu su se kod Sarajeva našli samo Bojan Pavlović, Amar Rahmanović i Joachim Adukor. Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu, iako je teško dolazilo do šansi. Ipak, bilo ih je u prvom dijelu sasvim dovoljno za Bordo tim.

Haris Handžić je u dva navrata loše šutirao iz izglednih pozicija, a nakon kornera je udarac Amara Rahmanovića otišao malo pored gola. U 22. minuti, Bordo tim je krunisao inicijativu i stigao do vodstva, a mrežu Mladosti zatresao je Benjamin Tatar.

Iz slobodnog udarca je šutirao Ševkija Resić, njegov udarac odbio je Velić, a onda je očajno intervenisao nakon što je ka njegovom golu šutirao Benjamin Tatar. Tri igrača rođena 1999. godine i danas su odigrala cijeli meč za Sarajevo, a najbolji utisak od njih ostavio je Ševkija Resić, koji je u 38. minuti sa desne strane uputio oštar centaršut u sredinu, kojeg je u gol pretvorio Benjamin Tatar.

Sarajevo je tako na poluvremenu već imalo solidnu prednost i protivnika koji je Bordo timu pokazivao previše respekta, no Mladost je znatno preokrenula situaciju uvođenjem Damira Sadikovića i Abida Mujagića na teren. Kako je vrijeme odmicalo, Sarajevo je počinjalo da igra sve više rezervisano, a to je kumovalo poboljšanju igre Mladosti, koja je postala svjesna da može ozbiljnije ugroziti gol Bojana Pavlovića. 

U 68. minuti, jako blizu postizanju gola bili su gosti, kada je Bojan Pavlović prvo zaustavio udarac Abida Mujagića, a potom je uspio odbraniti i nakon odbijene lopte udarac Gedeona Guzine.  Bilo je već tada jasno da se nervoza lagano uvlači u redove domaćeg tima i da bi Sarajevu jedan gol mogao stvoriti eventualne probleme. Ipak, umjesto problema, Sarajevo je rutinski riješilo utakmicu u 78. minuti. Brz kontranapad po lijevoj strani istrčali su domaći, a sjajan centaršut Harisa Handžića u sredinu je iskoristio mladi Ševkija Resić, koji je tako krunisao odličnu partiju.

Do kraja meča nije bilo značajnijih promjena, a u samom finišu je Haris Handžić poslije dobre lopte Almira Bekića jako lijepim golom savladalo Emila Velića za 4:0. Bordo tim je zabilježio svoju prvu pobjedu u novoj premijerligaškoj sezoni, čime je na najbolji način prevazišao poraz od Radnika i najavilo utakmicu protiv Atalante.

FK Sarajevo - FK Mladost 4:0

Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase, Koševo Gledalaca: 3000 Sudija: Miloš Gigović (Gradiška)

FK Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Šabanović, Šofranac, Adukor, Mustafić, Stanojević (73. Ahmetović), Rahmanović (63. Kurdić), Resić, Tatar (56. Bekić), Handžić. Trener: Husref Musemić

FK Mladost: Velić, Mišić, Asani (72. Delić), Isaković, Hreljić, Welbeck, Hiroš, Alihodžić (46. Sadiković), Tandina (46. Ab. Mujagić), Anđušić, Guzina. Trener: Nermin Šabić

Golovi: 22. Tatar - 1:0, 38. Tatar - 2:0, 78. Resić - 3:0, 92. Handžić - 4:0 Žuti kartoni: Rahmanović, Kurdić (FK Sarajevo), Guzina, Mišić (FK Mladost) 

 

Sarajevo - Mladost