XS
SM
MD
LG
01.05.2011 N.Pavlović

U Smederevskoj Palanci održan medjunarodni turnir petlića

Pre tačno 100 godina, Vladimir Krstić igrač fudbalskog kluba 'Srpski mač' i član reprezentatcije 'Kraljevine Srbije', doneo je prvu fudbalsku loptu u Smederevsku Palanku. Veoma brzo je  formiran i fudbalski klub Jasenica. Sada se u zoni Dunav, veoma uspešno takmiči GFK Jasenica 1911, koja ima bodovnu prednost u odnosu na drugu ekipu, od čak 14. bodova, pa se sa sigurnošću može reći, da će se od jesni u Smederevskoj Palanci gledati Srpskoligaški fudbal. Obeležavanje retkog jubileja počelo je Međunarodnim turnirom najmlađih. U organizaciji GFK Jasenica 1911, a pod pokroviteljstvom SO Smederevska Palanka, učestvuju petlići 2000- godište. U goste su došli mališani iz Republike Srpske, fudbalki klub 'Ljubić' iz Prnjavora. Smeštaj su imali kod svojih vršnjaka iz GFK Jasenice. Učestvovao je i  Radanički 1923 iz Kragujevca i Karađorđe iz Rače Kargujevačke. Igra se dva puta po 20. minuta, na prko obeleženom terenu, a ekipu čine 7 igrača i golman. Žrebom je određeno, da prvi susret odigraju i turnir otvore, GFK Jasenica 1911 – Karađorđe. Susret je završen pobedom domaćina od 8:0. Golove su postigli: Lekić 2, J.Filipović 2, Branković 1, Ugrinović 1, Arsenić 1 i Arsenijević 1. Druga utakmica, Ljubić – Radnički 1923  3:0. Sva tri gola postigao je Knežević. U borbi za treće mesto Radnički 1923 rezultatom 6:0 porazio je Karađorđa. Golove su postigli, Stojanović 2, Filip T.Petrović 1, Mirković 1, Marković 1, Distojević 1. U finalu, gosti iz Prnjavora, rezultatom 1:0, pbedili su GFK Jasenicu 1911.
Direktor GFK Jasenica 1911 Aleksandar Grujić, pehar u trajno vlasništvo i zlatne medalje uručio je pobedniku, ekipi Ljubića iz Prnjavora, Jasenici su pripale srebrne, a Radaničkom iz Kragujevca bronzane medalje. Statue i zlatne medalje dobili su. Najbolji strelac sa četir gola, Arsen Knežević iz Ljubića. Najbolji golman je Nemanja Milanović iz Kragujevačkog Radničkog, a za najboljeg igrača turnira, proglašen je Filip Mišić iz GFK Jasenica 1911.
Utakmice su sudile mlade sudije, Marko Milutinović i Andreja Kojadinović iz Smederevske Palanke. Ispred domaćina, koji je bio uspešan organizator, treba pohvaliti angažovanje Milana Grujića, direktora omladinske škole GFK Jasenica 1911.