XS
SM
MD
LG

Naisu potrebna pomoć publike u najvažnijem meču u sezoni
Hoće li Niš dobiti i četvrtu ekipu koji će izaći na međunarodnu scenu znaće se u subotu, 2. juna, kada Nais dočekuje kragujevački Radnički. Ovo je najvažnija utakmica u sezoni za niške vaterpoliste, s obzirom na to da će se pobednik duela na bazenu “Čair” plasirati u kvalifikacije za LEN kup Evrope.
Pozivaju navijače do dođu, ali i da korektno navijaju; foto: Vanja Keser

Klubovi koji će se susresti u Nišu trenutno dele petu poziciju u Superligi, sa po 10 bodova. U jedinoj utakmici ove sezone remizirali su u Kragujevcu, a s obzirom na to da se gleda međusobni skor, pobednik pretposlednjeg kola Superlige osiguraće izlazak na međunarodnu scenu.

Taj meč u Kragujevcu nije Nišlijama ostao u lepom sećanju, pošto su imali brojne zamerke na “teror” domaćih navijača. Sada je, kažu, došlo vreme za naplatu duga, a trener Stefan Luković poziva navijače da napune tribine niškog bazena, ali i da navijaju fer i korektno.

Maksimalno smo spremni, momci su dobro trenirali, motivisani smo, skoncentrisani i fokusirani na tu utakmicu. Što se tiče Radničkog mi znamo odakle nam preti opasnost, to su reprezentativci Kazahstana i Francuske. Pozvao bih publiku da nam u što većem broju pruži podršku, jer bi lepo bilo da posle Radničkog, “Želje” i Naise i Vaterpolo klub Nais zaigra u Evropi - rekao je Luković.

Saglasni su igrači Naisa Tihomir Živić i Igor Lazić da je remi u Kragujevcu ostavio “gorak ukus”, pa su rešeni da u Nišu slave i ostvare istorijski uspeh.

Svi smo izuzetno motivisani i jedva čekamo da dođe subota u 8 sati i da krene ta utakmica protiv Radničkog. Ljuti smo malo na sebe, malo na njih i na ceo taj ambijent koji se desio na toj utakmici u Kragujevcu i želimo to da ispravimo i da sa tri boda kod kuće obezbedimo tu petu poziciju koja nam je i cilj - rekao je Lazić.

Utakmica počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.


Zemun Bosal 4 : 14 Partizan
KVK Radnički 13 : 5 Valjevo Gorenje
Vojvodina 9 : 7 Nais
Šabac 6 : 7 BVK Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 14 12 1 1 37
2 BVK Crvena zvezda 14 12 0 2 36
3 Šabac 14 10 0 4 30
4 Vojvodina 14 9 1 4 28
5 Nais 14 4 1 9 13
6 KVK Radnički 14 4 1 9 13
7 Valjevo Gorenje 14 3 0 11 9
8 Zemun Bosal 14 0 0 14 0