XS
SM
MD
LG

Piperski spreman za Mugurela

 Srpski polusrednjaš Milan Piperski boksovaće drugi meč kao profesionalac 8.aprila u Hamburgu protiv iskusnog Rumuna Mugurel Sebea, kao uvodna borba meča u teškoj kategoriji izmedju Deni Vilijamsa i Lasla Tota, a promoteri su Ismael Ozen i Vilfred Saurlend. Piperski se pripremao za ovaj meč u Drvengradu sa Nenadom Borovčaninom, koji se priprema za meč za titulu šampiona evrope u junu, a završnicu priprema obavio je u svom kampu Bali-Balkanboksing, gde je sparingovao sa Predragom Kovačevićem i Mirsadom Cebom, pod budnim okom trenera Darka Popivode.

- U principu sam spreman za meč iako top formu tempiram za meč u Banja Luci, kada ću u uvodnom programu Borovčaninu boksovati protiv boksera sa rang liste. Meč u Hamburgu biće moj drugi meč u profi ringu, gde naravno idem po pobedu, kako bih odbranio slogan kampa da poraz nije opcija.Po prvi put od kad sam u boksu, ne razmišljam ni očemu drugom osim o treningu, jer menadžment kampa stvarno radi sve da obezbedi vrhunske uslove za trening i napredak u karijeri.Cilj je da do kraja godine boksujem za titulu šampiona Balkana i na tom putu moram pobediti svakog boksera koji mi se nadje na putu! Svestan sam da na putu do vrha ne mogu boksvati samo kod kuće u Srbiji, prihvatio sam da boksujem meč u Nemačkoj i tako se brze probijem u boksersku elitu - prvi je komentar Milana Piperskog.

Piperski je debitovao kao profesionalac na Zlatiboru ove godine, pobedom protiv Bugarina Mustafcijeva i tako najavio blistavu karijeru, za koju mnogi smatraju da će biti daleko uspešnija od amaterske, pre svega zbog uslova koje ima kao profesionalac, a koji su njemu i ostalim generacijama falili svih ovih godina za vrhunski rezultat.