XS
SM
MD
LG

Semerdžejv izaziva Borovčanina za titulu

Nakon donošenja odluke od strane WBO federacije ,da Nenad Borovčanin (31) može boksovati meč za upražnjenu titulu šampiona evrope protiv boksera koji su na rang listi prvih 10 u evropi, javio se Konstantin Semerdžejev (35) i njegov menadžer Pjetro Rosa, koji su poslali ponudu da se prvi meč boksuje  u Banja Luci, a revans u Sofiji ili Milanu. Semerdzejev se nedavno vratio iz Amerike, gde je imao nekoliko mečeva,a u svojoj profi karijeri  zabeležio je 29 pobeda, dva nerešena i 8 poraza, poslednji u kvalifikacionom meču protiv Kristofa Vlodarčika, koji je nakon tog meča postao šampion sveta u WBC verziji.

- Borovčanin je dobar bokser i zato se nadam da me neće izbeći ovaj put, kao kada je boksova za titulu šampiona Balkana.Tada je možda bio nezreo, ali sada nema razloga da me se plaši i odbije meč sa mnom.Ponuda mog menadžera je jasna,da se prvi meč boksuje u Banja Luci, a revans u Sofiji, dok bi eventualni treći meč bio u Milanu.Finansijski uslovi bi bili isti,po 50 000 eura,tako da je to prilika za obojicu da zaradimo,a da pritom pobednik postane šampion i udje na rang listu 10 izazivača šampiona sveta. Posle prvog meča ću biti šampion, a Borovcaninu neće pasti da više udje u ring sa mnom, tako da mislim da će u jednom meču sve biti rešeno, ma gde se održao  - bio je prvi komentar Konstantina Semerdžejeva.

Ukoliko Borovčanin pristane na ovaj izazov, ljubitelji boksa će moći da u živaju u sudaru dva nokautera, tako da bi meč svakako mogao podići banjalučku publiku posle dugog niza godina. Njegov štab još uvek nije doneo odluku, ali bi do kraja meseca svakako morao biti poznat protivnik sa kojim će se potpisati ugovor u Budimpešti. Meč za titulu šampiona evrope planiran je da se održi u Banja Luci krajem maja, a šampion će ući medju 10 najboljih boksera sveta i biti u prilici da izaziva aktuelnog svetskog šampiona u toj verziji Marka Huka.