XS
SM
MD
LG

Otvorena nova stena za sportsko penjanje u Beogradu

Proteklog vikenda u bulevaru Despota Stefana 115 u Beogradu otvorena je stena za sportsko penjanje  od  strane  sportsko  penjačkog  kluba  (SPK)  "Granit".  Tom  prilikom  je  održano  i promotivno takmičenje u boulderu sa preko 70 učesnika i oko pedesetak posmatrača.

Vlasnik stene i kluba SPK "Granit", Žarko Jevremović, obratio se svim prisutnima sarečima:
- Bilo nam  je  veoma  teško  ali  smo  uspeli  da  prebrodimo  sve  nedaće  zahvaljujući  bezgraničnom entuzijazmu  mojih  prijatelja  koji  su  mi  pomogli,  Nikoli  Kovačeviću  i  Marku  Bogunoviću, članovima kluba "Granit", kao  i našim porodicama koje su nas bezuslovno podržale u odluci da pružimo sportskom penjanju i penjačima, ne samo primer kako treba, već i najkvalitetniju stenu za sportsko penjanje u gradu.

Na  žalost,  ovoga  puta  je  izostala  finansijska  pomoć  Ujedinjene  Sportsko  Penjačke  Federacije Srbije (USPFS) i Penjačkog Saveza Beograda, ali se novo rukovodstvo, koje je prisustvovalo promociji, nada da će do polovine iduće godine napraviti stenu na kojoj će moći da treniraju reprezentativci za svetsko i evropsko prvenstvo.

Stena SPK "Granit" ima 210 kvadrata, i visoka je 4.5 metara. Kao i u svakom profesionalnom sportskom objektu,  i ovaj poseduje mokri  čvor, odvojene  svlačionice,  kao  i  zasebna kupatila  s tušem.  Cena  termina  za  treniranje  iznosi  1.200  dinara mesečno  za  svakodnevne  aktivnosti  u periodu od 20 do 22.30h, a može se iznajmiti i za potrebe pojedinačnog rada sa trenerom ili teambuilding.