XS
SM
MD
LG

Stefan Jović nastavlja karijeru u Bajernu?
Poznati košarkaški insajder i izraelski novinar Dejvid Pik, tvrdi da će najbolji niški košarkaš Stefan Jović karijeru nastaviti u Bajernu iz Minhena. On tvrdi i da najveće zasluge za ovo ima selektor reprezentacije Srbije Saša Đorđević, koji je trener kluba iz Bavarske.
 
Nakon osvojene triple krune sa Crvenom zvezdom, Jovića očekuje Evropsko prvenstvo; foto: Vanja Keser

    Iako plejmejker ima ugovor sa Crvenom zvezdom na još godinu dana, tu je i stavka da on može otići uz obeštećenje od 160.000 evra. Zato je odmah po završetku minule sezone krenula “licitacija” sa njegovim novim klubom. 

    Snalažljivošću i umećem na terenu Jović se prethodnih sezona pozicionirao u košarkaškoj Evropi kao jedan od najboljih plejmejkera. Partije u Evroligi preporučile su ga i dovele do toga da ga želi većina klubova, koji se takmiče u najjačem kontinentalnom šampionatu. Kao najozbiljniji kandidat pominjan je Olimpijakos, ali i Fenerbahče, Barselona.

    Source: Euroleague star PG Stefan Jovic, among best passers outside the NBA, bound to play for Sasa Djordjevic with Bayern Munich.

    — David Pick (@IAmDPick) June 27, 2017

    Ipak, prema informacijama do kojih je Izraelac došao, odlična saradnja koju su oduvek imali Jović i Đorđević za pleja je imala čak i veće značenje nego Evroliga, s obzirom na to da Bajern ne nastupa u ovom takmičenju.

    Jović rekorder Foto: Eurohoops.net/Print screenZanimljivo je da je Jović upravo protiv Bajerna postavio rekord Evrolige po broju asistencija. To je bilo u 5. kolu najjačeg kontinentalnog klupskog prvenstva, pre dve godine. Nišlija je u crveno-belom dresu zabeležio čak 19 uspešnih dodavanja, čime je pretekao saigrača Markusa Vilijamsa, koji je dodao njih 17, dok je igrao za Galatasaraj.