XS
SM
MD
LG

Podmlađene Studentkinje ispunile ciljeve za ovu sezonu!

Završivši takmičenje u Prvoj ligi na 9. mestu, košarkašice niškog Studenta su ispunile ciljeve za ovu sezonu, a to je bio opstanak i kaljenje mladih igračica. Njihov trener Dimitrije Stojiljković istakao je da je, s obzirom na podmlađeni sastav, sezona dobro protekla, ali da je za sledeću neophodno nekoliko pojačanja.

Izborile se za opstanak pred sam kraj sezone; foto: Vanja Keser

Nekadašnje osvajačice Nacionalnog kupa su takmičenje otpočele odlično, pobedama nad Vrbasom i Vojvodinom, a onda su imale i šut za pobedu protiv ekipe Radivoj Korać, koja je kasnije takmičenje završila na 1. mestu.

Zadovoljan sam sezonom sa te strane da smo ispunili zacrtano. Ono što možda nije bilo dobro je što smo ispustili šanse u nekim utakmicama protiv favorita, čime bismo imali i bolji plasman. Ipak, ovo je jedno zaista veliko iskustvo i za mene jer mi je ovo prva sezona kao treneru u Prvoj ligi, i za mlade igračice - kaže Stojiljković.

S obzirom na to da su one “bačene u vatru” bez prethodnog iskustva, morale su da se snađu bez iskusnog vođe, a kako kaže trener Stojiljković, bile su primorane da budu na mnogo višem nivou nego što su realna očekivanja za njihove godine.

One su se iz mog ugla snašle odlično, opravdale poverenje. Bilo je puno grešaka, ali su pokazale da imaju potencijali da igraju na mnogo visokom nivou. Sada je važno da kroz rad i kroz veliki broj utakmica steknu konstantnost u igrama, da pokažu da su kvalitet, a ne samo potencijal - priča trener Nišlijki.

On nije želeo da izdvoji nijednu igračicu posebno, jer smatra da su se uvek trudili da nastupaju kao tim. Plan za sledeću sezonu je da se nastavi sa treniranjem mladih igračica, ali je neophodno dovođenje par iskusnih.

Moramo da budemo bolji nego ove sezone, da uključimo još mladih igračica i iz našeg kluba i iz regiona koje će biti na probi neko vreme, pa da sa njima pravimo bazu za budućnost. Uz njih, treba da dovedemo i neke iskusnije košarkašice na pozicijama sa kojima smo imali najveće probleme, a to su plejmejker i centar - kazao je Stojiljković.


Bolji plasman u sledećoj sezoni

Što se tiče ciljeva za sledeću sezonu, on smatra da je još rano o tome govoriti, ali da bi plasman svakako trebalo da bude bolji nego ove godine, a kaže i da borba za Superligu uvek ostaje nada.   U sledeću sezonu sa većim ambicijama; foto: Facebook stranica "UŽKK Student Niš"

Mi smo sada na kratkoj pauzi, a onda nastavljamo da radimo kao da je takmičarska sezona, jer imamo 6 meseci do početka naredne lige, što je jako puno. Kada budemo završili sa radom i ispravljanjem grešaka do juna meseca, tada ćemo moći da pričamo više o daljim ciljevima - priča trener.  

On je zaključio da je iskustvo koje su devojke stekle ove godine veliko i da je sve to potrebno samo nadograditi za mnogo bolje rezultate. Takođe, on kaže da neće biti dupliranja pozicija, iako smatra da je zdrava konkurencija dobra, ali da je to moguće tek sa većim finansijama.


Kraljevo 67 : 50 Šumadija
Student 50 : 73 Crvena zvezda
Novosadska ŽKA 71 : 51 Vrbas Medela
Partizan 1953 20 : 0 Vojvodina
Spartak 48 : 74 Radivoj Korać
Šabac 89 : 72 Vršac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Radivoj Korać 22 19 3 41
2 Crvena zvezda 22 18 4 40
3 Partizan 1953 22 17 5 39
4 Vršac 22 14 8 36
5 Kraljevo 22 14 8 36
6 Vrbas Medela 22 12 10 34
7 Šabac 22 10 12 32
8 Spartak 22 9 13 31
9 Student 22 7 15 29
10 Šumadija 22 7 15 29
11 Novosadska ŽKA 22 5 17 27
12 Vojvodina (-22) 22 0 22 0