XS
SM
MD
LG
08.02.2017 Administrator

Oslabljeni Radnički 1950 deklasirao Kolubaru

Predivno košarkaško veče vidjeno je u subotu 04.02.2107. u kragujevačkoj "lepotici hali” "Jezero"pred oko 400 ljubitelja košarke i ubedljiva pobeda KK Radnički 1950 nad lazarevačkom Kolubarom 87:68 (19:20,25:14,25:19,18:15) u okviru XVII kola II košarkaške lige..Iako desetkovani povredama vrlo bitnih igrača Lalovića, Draškovića i Tripkovića, puleni trenerskog tandema Todorović-Savić, uspeli su da se izdignu iznad situacije  razgale  kragujevačku publiku.

Početak utakmice nije nagoveštavao ovako blistavo veče kragujevčana.Naši momci pod utiskom teške sudijske kradje od prošlog petka i utakmice sa Proleterom,krenuli su vrlo nervozno i imali u prvoj polovini prve četvrtine  seriju promašaja. Gostujući nosioci igre Momčilović i Papić su to obilato koristili i gosti su stekli prednost od devet poena prednosti.Medjutim,da gostima ugasi svaku nadu pobrinuo se "tihi momak iz Panonske ravnice"subotičanin Srdjan Stojanović,koji je serijom poena postavio konačan rezultat prve četvrtine 19:20.

"NA KRILIMA ORLA" krenuli su naši momci u drugu četvrtinu,kojoj su pokazali razliku u klasi izmedju dveju ekipa. Razigrali su se "leteći jagodinac" Nikola Kostić i iskusni organizator igre Nenad Tanasijevic (u odsustvu Draškovića i njegovog zamenika Lalovića, kapiten ekipe) i stvari su polako počele da dolaze na svoje mesto. Centri Filip Popović i posebno Aleksandar Beloica, koji je  pružio najbolju partiju od dolaska iz beogradskog Dinamika, doprineli su da razlika raste iz minuta u minut."Probudila" se i  kragujevačka publika i na odmor se otišlo rezultatom 44:34 u korist domaćih.

U trećoj četvrtini rešena je dilema oko pobednika u ovom meču.Ton igri kragujevčana u ovom delu utakmice davao je "probudjeni"plej Janko Tanasijević,koji je sa par asistencija iza ledja Popoviću i Beloici razgalio publiku u dvorani.Sa dve trojke pečat  igri naše ekipe dao je i Ivan Nedeljković.Radili su kragujevčani u tim trenucima po terenu šta su hteli.Kao da je nagomilani bes zbog prošlonedeljnih nepravdi,pokuljao iz njih i poveo ih ka pobedi.Nije bilo večeras slabog mesta u ekipi trenera Igora Todorovića.SVI ZA JEDNOG-JEDAN ZA SVE i uspeh nije mogao da izostane.Puni samopouzdanja kragujevčani su treću četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 69:53.

U poslednjem delu utakmice egzibicija kragujevčana.Gostima nije pomogla ni promena trenera koja je izvršena u prvenstvenoj pauzi (Darka Radovanovića je zamenio nekadšnji prvoligaški igrač Srdjan Jeković) i oni su definitivno"ušli u ritam"naše ekipe koja ih je lomila iz minuta u minut. Bilo je pravo zadovoljstvo ponovo gledati atraktivnog i razigranog Kostića, željnog igre Janka Tanasijevića, Popovića, a posebno Beloicu, čija će snaga pod košem i popravak forme puno značiti ekipi u odlučujućim mečevima koji slede. U tako silovitom ritmu naši momci su priveli meč kraju, a trener Todorović je iskoristio priliku da pruži šansu igračima sa skromnom minutažom Marku Djurdjeviću i Nikoli Lakićeviću i junior Nemanji Katušiću.Konačan rezultat 87:68 pokazao je realan odnos snaga .

Posle prošlonedeljnog skandaloznog poraza prouzrokovanog katastrofalnim sudijskim odlukama, "CRVENI" su pokazali svoju stabilnost pred teške utakmice koje slede. Trenerski tandem Todorović-Savić imaće u narednom periodu težak zadatak da ekipu bez trojice vrlo bitnih igrača, održi u vrhu tabele II košarkaške lige. Olakšavajuća okolnost je što se od ponedeljka u trenažni proces vraća Filip Lalović pred neugodno gostovanje narednog vikenda u Velikoj Plani.

HALA"JEZERO" U KRAGUJEVCU-GLEDALACA: 400. SUDIJE: PETAR JAVAŠEVIĆ, FILIP ARSIĆ (ČAČAK) I LAZAR TADIĆ (UŽICE).

KK RADNIČKI 1950: KOSTIĆ 12, ĆURČIĆ, DJURDJEVIĆ, LAKIĆEVIĆ, NEDELJKOVIĆ 6, KATUŠIĆ, STOJANOVIĆ 20, POPOVIĆ 15, J.TANASIJEVIĆ 11, BELOICA 16, N.TANASIJEVIĆ (KAP.) 7. TRENER: IGOR TODOROVIĆ.

KK KOLUBARA (LAZAREVAC): VESKOVIĆ, PAPIĆ 17, MILOVANOVIĆ, ILIĆ (KAP.) 2, DIKOVIĆ 8, IVKOVIĆ 4, RADOVIĆ 10, MOMČILOVIĆ 12, DRAŠKOVIĆ 2, SINDJELIĆ 11, PETROVIĆ 2, ARSENOVIĆ 2. TRENER:SRDJAN JEKOVIĆ.