XS
SM
MD
LG

Eurosport ozvaničio saradnju sa Svetskom streličarskom federacijom

Eurosport, novi dom Olimpijskih igara, u saradnji sa Svetskom streličarskom federacijom osigurao je prenos svih velikih međunarodnih takmičenja do 2020. godine.

Panevropsko partnerstvo će još jednom omogućiti Eurosportu prenos svih događaja u okviru Hyundai streličarskog svetskog kupa, uključujući i finale ovog Kupa kao i streličarske Svetske šampionate širom tradicionalnih i digitalnih platformi. Ovaj sporazum predstavlja nastavak uspešne saradnje koja je uspostavljena 2014. godine.

Prenosi će obuhvatiti sve veće događaje koji prethode sledećim Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju, kao i sveobuhvatne emisije na svim Eurosportovim kanalima, uključujući i Eurosport Plejer – pretplatni servis koji pruža mogućnost gledanja programa uživo i na zahtev.

Osim ovoga, Eurosport će blisko sarađivati sa Svetskom streličarskom federacijom kako bi promovisao ovaj sport i pomogao pri ostvarivanju komercijalnih partnerstava kroz posebnu promotivnu platformu.

Piter Haton, direktor Eurosporta je izjavio: “Uzbuđeni smo što smo produžili partnerstvo sa Svetskom streličarskom federacijom na još četiri godine i radujemo se što ćemo gledaocima obezbediti prenos vrhunskih događaja u kojima će učestvovati najbolji strelci. Eurosport je već polovinu svog programa posvetio olimpijskim sportovima, a ovaj sporazum samo učvršćuje naš portfolio na početku našeg putovanja ka sledećim Letnjim igrama u Tokiju.”

“Kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi pratićemo milione putovanja sve do Igara 2024. godine, pružajući fanovima šansu da prate jednu destinaciju – Eurosport. Naš cilj je da prikažemo priče olimpijaca tokom cele godine. Emitovanjem najboljih streličarskih događaja tokom sledeće četiri godine pratićemo i priče sportista iz ovog sporta koji ima veoma značajno olimpijsko nasleđe.”

Prof. dr Ugur Erdener, predsednik Svetske streličarske federacije je rekao: “Vizija Svetske streličarske federacije je da stvori svet u kom svi imaju šansu da učine streličarstvo svojim izborom. Partnerstvo sa Eurosportom je ključna tačka u motivaciji publike da postane aktivna i pruži streličarstvu šansu.”

 “Eurosportov sveobuhvatni prenos svih većih sportskih događaja širom sveta omogućava pristup najjačoj distributivnoj mreži i širokoj publici.  Uspehom u Riju 2016. godine streličarstvo postaje sve popularnije na tržištima kao što su Francuska i Nemačka, pa je stoga  Eurosport, kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi, savršen dom za streličarstvo pred igre u Tokiju 2020 godine.

Prvi događaj koji će se emitovati u okviru novog sporazuma biće prva faza Hyundai streličarskog kupa u Šangaju koji je na programu ovog maja.