XS
SM
MD
LG

Rastavac preuzeo komandu

Radnički je danas i zvanično počeo pripreme za drugi deo sezone. Šef stručnog štaba Milan Rastavac, u pratnji svojih saradnika, najpre je pozdravio fudbalere u svlačionici, poželeo im da budu dobrog zdravlja i raspoloženja, a onda im predočio obaveze koje ih očekuju u periodu do nastavka prvenstva.

Nakon kraćeg sastanka, održan je i trening na pomoćnom terenu Čaira. Prvi put trenerku Radničkog obukli su novopridošli igrači Riota Noma i Anid Travančić, a trenirala je i nekolicina novajlija, koji su u klubu na probi i sa kojima su pregovori u toku. Očekuje se da za dan-dva u Niš stigne i Stefan Ilić iz Crvene zvezde, sa kojim je takođe dogovoren dolazak na Čair.

Pvom treningu pod komandom šefa struke Milana Rastavca prisustvovale su i brojne novinarske ekipe, koje je Rastavac upoznao sa planom rada i ciljevima kojima će Radnički težiti:

Uvodni deo je, kao što znate, bio posvećen medicinskim pregledima i psiho-motoričkim testiranjima, a sada se okrećemo fudbalu, odnosno radu sa loptom i bez nje. Znate da prvi deo sezone nismo okončali onako kako smo želeli, definitivno nam je bila potrebna neka nova energija i verujem da ćemo, dolaskom novog rukovodstva sa predsednikom Tončevim na čelu, biti sposobni da naše ambicije i podignemo i da ćemo biti sposobni da ih ostvarimo. Što se priprema tiče, jedan deo ćemo sprovesti u Nišu, a ja sam dobio uveravanja od uprave da su obezbeđena sredstva da onaj najvažniji deo obavimo u daleko boljim uslovima od ovih koje imamo ovde. Dakle, 22. januara ćemo otići na neku drugu destinaciju, a da li će to biti Antalija ili Ohrid, zavisi od nekoliko faktora. Pre svih, od bezbedonosnih, ali i od toga kakve ćemo klimatske uslove imati. A veoma je bitno i to što ćemo, verujem, prvi put od kako sam ja ovde biti u prilici da se poprilično kompletiramo pre nego odemo na taj glavni deo priprema i da nam ta polazna osnova bude na mnogo višem nivou – rekao je Rastavac u svom uvodnom izlaganju.

Trener niškog superligaša potom je zamoljen da iznese malo više detalja o aktivnostima kluba u prelaznom roku, odnosno o tome koje pozicije u timu vidi kao trenutno najdeficitarnije:

Znate već da smo doveli Japanca Nomu i Travančića iz Novog Pazara, a očekujemo da nam se priključi i Ilić iz Crvene zvezde i sa njima smo znatno pojačali konkurenciju u timu. Sigurno ćemo dovesti bar još dvojicu-trojicu igrača, pre svega na pozicijama štopera i levog beka. Sa nekolicinom se razgovara, neki su tu na probi, ali neuputno je sada iznositi imena dok se posao ne završi – najavio je Rastavac još nekoliko potpisa u narednim danima.

Bez obzira na velike finansijske probleme sa kojima se suočilo, novo rukovodstvo nije promenilo krajnji cilj koje je prethodno postavilo, a to je izlazak Radničkog na međunarodnu scenu. Novinari su trenera Radničkog upitali koliko su takva očekivanja realna već u ovoj sezoni, u situaciji kada niški tim zauzima osmo mesto na tabeli, te da li bi, u tom smislu, eventualna suspenzija Partizana iz evropskih takmičenja podigla šanse Nišlija:

Radnički prvo treba da formira tim sposoban da napadne takav cilj i da kreira igru koja bi mu to omogućila. Mi sigurno nećemo graditi svoje ambicije na tuđoj nevolji, a Partizanu želimo da se izbori sa svojim problemima i bude u situaciji da se takmiči. A da li ćemo mi dospeti u šansu da se borimo za mesto u Evropi, to, ponavljam i napominjem, zavisi pre svega od nas samih. Dakle, treba iće korak po korak i to ovim redosledom: prvo da na pravi način iznesemo prelazni rok, zatim pripreme i da onda formiramo igru koja bi nam omogućila da se takmičimo na onaj način na koji to želimo. A tek onda ćemo videti da li smo dovoljno dobri da realizujemo te visoke ciljeve o kojima svakako vredi razmišljati – zaokružio je Rastavac svoju priču, a onda se priključio svom stručnom štabu i priveo trening kraju.

Drugi deo sezone, podsetimo, počeće 18. februara, a Radnički će u 22. kolu gostovati ekipi Mladosti iz Lučana.

 


30 .kolo Superliga Srbije
Napredak 2 : 0 OFK Bačka
Novi Pazar 1 : 3 Partizan
Radnik 0 : 0 Vojvodina
Radnički (N) 0 : 1 Javor Matis
Voždovac 1 : 3 Čukarički
Mladost 4 : 1 Spartak ŽK
Metalac 1 : 2 Rad
Crvena zvezda 2 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 4 1 79
2 Partizan 30 23 4 3 73
3 Vojvodina 30 18 5 7 59
4 Napredak 30 15 7 8 52
5 Mladost 30 14 6 10 48
6 Radnički (N) 30 12 8 10 44
7 Voždovac 30 13 4 13 43
8 Javor Matis 30 11 9 10 42
9 Čukarički 30 11 7 12 40
10 Spartak ŽK 30 10 8 12 38
11 Rad 30 9 8 13 35
12 OFK Bačka 30 8 3 19 27
13 Metalac 30 6 9 15 27
14 Radnik 30 6 7 17 25
15 Novi Pazar 30 5 5 20 20
16 Borac 30 4 6 20 18