XS
SM
MD
LG

OL Ljig-Mionica: Veliševac - Borac 5:1

U derbiju 4. kola Opštinske lige "Ljig - Mionica" sastali su se F.K. "Veliševac" i F.K. "Borac" iz Rajkovića, koji je do ove utakmice imao stoprocentan učinak i suvereno držao prvo mesto na tabeli. Na njihovu žalost, naišli su na raspoloženog domaćina, čijom krivicom je ova utakmica podsećala na igru "mačke i miša". Krajnji rezultat, 5:1 (3:0) u korist Veliševca, najbolje oslikava odnos snaga na terenu.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu - u 10. minutu, na sjajno proigravanje Miloša Ivkovića, popularnog Zoranca, golgeter Veliševca Dule Dejanović pogledom je poslao golmana u jednu stranu, a loptu u drugu, za veliku radost brojnih pristalica domaćeg kluba. Na drugi pogodak se čekalo svega 12 minuta, kada je igrač ove utakmice, Miloš Ivković, sa 18 metara poslao projektil u sam rogalj gola gostiju.

U 39. minutu, mladi vezista Veliševca, Dule Radovanović, vešto je utrčao iza leđa odbrane Borca i lako matirao iznenađenog golmana, koji je veći deo utakmice bio izložen rafalnoj paljbi nadahnutih igrača domaćih. Nedugo zatim, u najlepšoj akciji na utakmici, na precizan pas kapitena Gorana Đorđevića, mladi centarfor domaćih Dejanović, iz voleja koji se retko viđa na prvoligaškim terenima, uzdrmao je prečku gostiju, koja je i nekoliko sati nakon utakmice nastavila da odzvanja. Bilo je to sve za prvih 45 minuta igre.

Igrači Veliševca, silovito su nastavili i u drugom poluvrememenu. Igrao se 49. minut, kada je u svom karakterističnom prodoru, u maniru Dragiše Binića, mladi Dušan Janković pronašao Dejanovića, a ovaj bombom sa 25 metara naterao pauka da spakuje kofere, i nađe neko bezbednije mesto za život, nego što su to raklje gola gostiju!

Usledilo je blago opuštanje u igri domaćih, što je Borac vešto iskoristio i postigao gol nade, za podnošljivih i manje ponižavajućih 4:1. To ih je podstaklo da krenu na sve ili ništa, što je išlo na ruku igrača Veliševca, koji su do konačnih 5:1 došli drugim golom Ivkovića, na nesebično proigravanje kapitena Đorđevića.

Krajnji rezultat bi bio i ubedljiviji, da je najbolji strelac domaće ekipe Dejanović, bio prisebniji u nekoliko situacija, mada je tome kumovao i sudija Stevanović, koji nije dosudio čist jedanaesterac nad pomenutim igračem. Vredi istaći i prelep volej udarac sa 20-ak metara mladog Adama Srećkovića, koji je završio tik iznad prečke gola gostiju.

Sve u svemu, prelepa fudbalska predstava na stadionu u Kadinoj Luci, zasluženo je pripala Veliševcu, koji je ovom pobedom zaseo na treću poziciju na tabeli, odmah iza Rajca i Osečenice.


Jedinstvo 1 : 7 Rajac
Veliševac 5 : 1 Borac
Mladost 3 : 2 Liplje
Komanice 2 : 0 Toplica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 4 3 1 0 10
2 Rajac 3 3 0 0 9
3 Komanice 4 2 1 1 7
4 Veliševac 3 2 0 1 6
5 Borac 3 2 0 1 6
6 Toplica 4 2 0 2 6
7 Jedinstvo 4 1 0 3 3
8 Liplje 3 0 1 2 1
9 Orao 3 0 1 2 1
10 Gornji Lajkovac 3 0 0 3 0