XS
SM
MD
LG

Streličarstvo: Svilanović i Isidora Veličković prvi u Centralno evropskom kupu!

BEOGRAD, 11. septembar (Info centar).- Srpski streličarima olimpik stilom pripala su sva tri odličja u generalnom plasmanu Centralno evropskog kupa (CEC) čije je finale održano na terenu „Bg sportskog centra Kovilovo“: Dragan Svilanović („Arena br. 1“, Beograd) je trijumfovao, Jovica Velimirović (Velos, Novi Sad) zauzeo je drugo mesto, dok je Luka Popović (Elit arčeri) treći!

U ukupnom plasmanu od srpskih streličara trijumfovala je juniorka olimpik stilom Isidora Veličković iz Naisusa.

Druga mesta pripala su Rolandu Klajneru (juniori, kompaund stil), Katalin Vargi (juniorke, kompaund stil- oboje iz Kastl arčerija) i Miriji Ljubinković (seniorke, kompaund stil), dok su treća mesta zauzeli junior iz temerinskog Kastl arčerija Akoš Varga kompaud stilom i junior Niša Nikola Stefanović olimpik stilom.

Na poslednjem, finalnom turniru u Kovilovu, srpski streličari su takođe imali mnogo uspeha. Olimpik stilom za seniore, ponovo je postolje bilo puno Srba. Jovica Velimirović je u finalu na „zlatnu strelu“ posle 5:5 bio bolji od Luke Popovića. Obojica su pogodili „devetku“ dodatnom strelom, ali je Velimirovićeva strela bila bliže centru. Treće mesto osvojio je Aleksandar Beatović iz Velosa koji je sa 6:0 pobedio u meču za bronzu Dragana Svilanovića. U osnovnom delu najbolji rezultat imao je Luka Popović sa 652 kruga, ispred Jovice Velimirovića sa 623, Ivana Horvata iz Hrvatske sa 621 krug dok je četvrti bio Aleksandar Beatović sa 616 krugova.

Seniorka BSK Marija Ljubinković osvojila je srebro kompaund stilom, dok je Albina Crkvenik (BSK) bila četvrta.

Junior olimpik stilom Nikola Stefanović (Niš) osvojio se srebrnu medalju.

Lepe plasmane upisali su takmičari i takmičarke Srbije i u miksevima. Isidora Veličković i Luka Popović su u seniorskom finalu olimpik stilom sa 5:2 pobedili Katju Murn (Slovenija) i Aleksandra Beatovića (Srbija), dok je teće mesto pripalo slovenačkoj kombinaciji Arnež - Čavić.

Kompaund stilom srpski miks Marija Ljubinković (BSK) i Ognjen Nedeljković (Arena br 1) zauzeo je drugo mesto, dok je treća bila rumunsko-srpska kombinacija Arka Damlet (Rumunija) i Slavoljub Ilić (Srbija, „Arena br. 1“). Pobednicima u miks tandemima pripali su i pehari.

Trofeje je určio Dragan Svilanović, predsednik Streličarskog saveza Srbije, koga su, dok se penjao na postolje da primi zlatnu meadalju streličari pozdravili pesmom „Uzeo si zlato Dragane, Dragane...“Svilanović je pobedio na CEC turniru u Aradu u Rumuniji, bio je deveti u Zagrebu i četvrti u Kovilovu i ubedljivo je trijumfovao.

- Ogranizovali smo finale CEC na zadovoljstvo svih učesnika, a bilo ih je 40 iz inostranstva i 27 iz Srbije – istakao je Dragan Svilanović. - Zahvaljujem se Darinki Timotijević, generalnom sekretaru Streličarskog saveza Srbije i svima koji su doprineli organizaciji turnira, koji je posle Unverzijade 2009. bio najznačajniji takmičenje održano u Beogradu sa učesnicima iz osam zemalja. Ministarstvo omladine i sporta Srbije izuzetno podržavi naš program, čiji je deo bio i organizacija ovogodišnjeg finala CEC, pre koga su održana tri turnira u Sloveniji, Hrvatskoj i Rumuniji.