XS
SM
MD
LG

Mašinac u blokadi pred ligu šampiona

Na Delijskom Visu - uzbuna! Bliži se meč Lige evropskkih šampiona sa Arsenalom, susret je 22.-og septembra u 16:30 časova, a problemi u klubu se gomilaju.

- Hoćemo dostojno da prezentujemo Niš i Srbiju. Trofejni smo kolektiv, 24 puta državni prvaci, 14 puta osvajači kupa Srbije. Račun nam je u blokadi za 1,5 miliona dinara. Moramo da sredimo stadion na Delijskom visu prema standardima UEFa, dolazi nam kontrola 4.-og septembra. Ako nešto ne bude u redu igraćemo sa Arsenalom daleko od Niša, pa će izostati spektakl koji naši sugrađani zaslužuju. Tražićemo prijem kod gradonačelnika Niša i novčanu pomoć od 5 miliona dinara. - kaže Milutin Gašević, precednik ŽFK Mašinac PZP.

Dok ne dođe do tog sastanka, biće prijema u Beogradu. U ministarstvu omladine i sporta Snežana Samardžić Marković primiće istovremeno naše predstavnike u Ligi šampiona, fudbalere beogradskog Partizana i "zelene" fudbalerke sa Delijskog visa iz Niša. Voljom žreba, oba naša kluba igraće protiv Arsenala.

Ni brojni fanovi kluba iz Niša nisu zadovoljni stanjem u kubu.

- Mašinac je najtrofejniji ženski klub u zemlji. Šteta da zbog finansijskih problema naše fudbalerke ne bi mogle da igraju evropske utakmice u Nišu. Država treba da stane uz ženski sport, i finansijski i na svaki drugi način. - kaže Bojan, jedan od navijača niškog kluba.


Sledeća vest
100 godina Morave