XS
SM
MD
LG

Odlazak na padobranski mundijal

Naša reprezentacija naći će se u Čikagu na Svetskom prvenstvu u padobranstvu među više od 1000 takmičara

    Padobranska peprezentacija Srbije učestvovaće na padobranskom Mundijalu, (Čikago – SAD) koje se od 11-20. septembra ove godine održava na prostoru Skydive Chicago.
    Srbiju će na ovom prestižnom takmičenju predstavljati muška reprezentacija u klasičnim padobranskim disciplinama, koja će učestvovati na 34. svetskom padobanskom prvenstvu u popularnoj klasici (discipline skokovi na cilj i figurativni skokovi) u sastavu: Igor Žmirić, Miroljub Janićijević, Ljubiša Naumović, Stevan Miletić, Slobodan Marković. Pored petorice muškaraca, imaćemo i jednu damu – Svetlanu Simić, koja će nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji žena.
    Takmičenja u padobranstvu tipa Mundijal, održavaju se povremeno tako da je ovo tek treće takmičenje koje će biti ikada održano. Podsećanja radi prvo svetsko prvenstvo održano je u Francuskoj 2003. godine u Gapu, a drugo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2012. godine. Padobranski Mundijal je takmičenje gde se u isto vreme na istom mestu, paralelno, održavaju svetska prvenstva u svim padobranskim disciplinama koje postoje u porodici FAI sportova. Na ovom Mundijalu biće održano više od 20 svetskih prvenstava sa preko 1000 takmičara.
    Vazduhoplovni Savez Srbije u saradnji sa Sportskim Savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta obezbedio je potrebna sredstva za nastup naših reprezentativaca, koji će se predstavljati našu zemlju na najbolju mogući način.