XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Šampion Beograd "Poštanska štedionica" počeo pripreme

Kuglaši srpskog šampiona „Beograda Poštanske štedionice“, počeli su pripreme za novu sezonu u, kako kaže trener Vojko Pavlović, nikad ujednačenijoj Super ligi Srbije!
- Najmanje pet - šest klubova – Senta, Niš put, Metalac, Partizan, Crvena zvezda BN Bos i mi, ravnopravno konkurišu za titulu. Biće veoma teško da odbranimo prvo mesto, pogotovo što ekipa ima obaveze na dva fronta jer osim domaćeg prvenstva igraćemo i u Svetskom kupu, a nadam se da ćemo izboriti plasman i za Ligu šampiona - kaže Vojko Pavlović. –  Naši reprezentivci, Ostojić, Antal i Tepša, su u krugu kandidata za Šampionat sveta u Ricingu pa je i to velika obaveza. Na kapitena Dejana Jovanovića koji je operisan, nećemo moći da računamo sigurno u prvom delu šampionata, što je veliki hendikep. Ali, na muci se poznaju junaci i očekujem da svi igrač, članovi stručnog štaba i uprave kluba, daju maksimalan doprinos ciljevima: odbrani šampionske titule i dobrom rezultatu u Svetskom kupu, gde smo lane bili treći.

Bazične pripreme Pavlović i predsednik kluba Boro Timotić sa prvotimcima, sproveli su na Rajcu u odmaralištu „Poštanske štedionica“, okruženi pažnjom i ljubaznošću osoblja. Radilo se tri puta dnevno, od jutarnjeg futinga do fudbala, ali je odigrana i jedna test utakmica:
- Otišli smo u Gornji Milanovac na prijateljski meč sa Metalcem i uverili smo se da imaju odličan tim. Već su i u dobroj formi pošto imaju više hitaca u nogama od nas. Zadovoljan sam, ipak, kako smo igrali. Reprezentativac Daniel Tepša, koji je dosta pauzirao jer je bio u Australiji, imao je 606 čunjeva što je bio najbolji rezultat meča, a naša pojačanje Nikola Popović koji je došao iz Sente srušio je 591 čunj. Igrali smo bez Antala koji je u Slovačkoj bio gost na turniru u Podbrezovoj u ekipi Borca iz Banjaluke. Kod domaćina, u ujednačenoj seriji rezultata, odlično je odigrao Uroš Jagličić sa 589 čunjeva - naglasio je Pavlović.

Beograd „Poštanska štedionica“ će 28. i 29. avgusta trenirati u Skoplju na stazama kuglane na kojoj će se početkom oktobra odigrati Svetski kup (Kup šampiona). Planirane su i prijateljske utakmice sa makedonskim šampionom Makpetrolom.
- Završne pripreme imaćemo u Banji Junaković od 1. do 5. septembra i već smo zakazali i prijateljsku utakmicu sa Kordunom iz Kljajićeva. Planiramo i susret sa Apatinom. Moramo da tempiramo formu za start Super lige Srbije 11. septembra, jer imamao težak raspored: već u prvom kolu je jedan od derbija na Banjici protiv Niš puta, zatim idemo novom superligašu Kraljevu na megdan u Gornji Milanovac, dočekujemo u trećem kolu Sentu, a potom u četvrtom odlazimo Metalcu u Gornji Milanovac. Sve teški rivali, pa smo došli u situaciju da nam od starta sve zavisi. Ali, uveren sam da možemo iz ovih mečeva da izađemo neporaženi – dodao je Pavlović.

Posle odlaska Nikole Matijaša i Novaka Obradovića u Partizan, Beograd „Poštanska štedionica“ je doveo samo jednog, ali vrednog, igrača (Popovića iz Sente)  i okosnicu ekipe činiće Goran Ostojić, Daniel Tepša, Arpad Antal, Nikola Popović, Dejan Zakić, Njegoš Šakić, Goran Stepanović i kapiten Dejan Jovanović. U stručnom štabu su i predsednik kluba Bora Timotić i sportski direktor Zoran Radifković.