XS
SM
MD
LG
16.04.2016 waterpolopartizan.rs

Partizan na korak od polufinala

Partizan je napravio očekivan prvi korak ka polufinalu plej-ofa. U prvom meču četvrtfinalne serije, koja se igra do dve pobede, opravdao je ulogu velikog favorita i savladao je drugi tim crno-belih Banjicu sa 16:4 (3:2, 5:1, 4:0, 4:1)

I pored ubedljivog poraza igrači Banjice su dokazali veliki potencijal, posebno u prvoj četvrtini u kojoj vaterpolisti Partizana nisu tako lako lomili njihov otpor. Banjica je čak i vodila, sa 2:1, a onda je šampion Srbije počeo da preuzima inicijativu. Do kraja prve deonice preokrenuo i seriju golova nastavio i u drugom delu. Odbrana Partizana je kako je meč odmicao bila sve veća enigma za napad Banjice, teško su igrači drugog tima crno-belih stvarali šanse, pa su njihovi iskusniji i malo stariji klupski drugovi počeli da nižu brze napade, dosta golova postignuto je iz kontri.

Ni posle velikog odmora situacija se nije mnogo promenila. Borila se Banjica, ali bez mnogo dobrih rešenja u napadu, pa je šampion Srbije uvećavao prednost.  Jedini gol u drugom poluvremenu Banjica je postigla na 3 minuta i 16 sekundi pre kraja, kad je Radonjić smanjio na 14:4.

U redovima Partizana u listu strelaca nisu se upisali samo golmani Rističević, koji je branio u prvom, i Brakočević, koji je čuvao mrežu u drugom poluvremenu. Najefikasniji, sa četiri gola, bio je Draško Gogov.

Revanš meč igra se u utorak, a zvanični domaćin biće Banjica. Meč počinje u 19.45, a u utorak će publika na beogradskom „hramu vaterpola“ imati priliku da vidi dupli program, jer će u 21 svoj revanš četvrtfinala odigrati Beograd i Radnički.

Pаrtizan Rajfajzen – Banjica 16:4 (3:2, 5:1, 4:0, 4:1)

Bazen Banjica.  Gledalaca: 100. Sudije: Ivanka Raković Krstonošić (Beograd) i Pavle Kiš (Novi Sad). igrač više: Partizan 5 (3), Banjica 5 (1), Peterci: Partizan 1 (1).

PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević, Radojević 1, Tikas 1, Manojlović 1, Subotić 1, Drašović 1, Gogov 4, Jakšić 1, Vico 1, Tanasković 1, Stojanović 2, Asanović 2, Brakočević. Trener: Vujasinović.

BANJICA: Belopavlović, Tomić 1, Jovanović, Lukić, Radulović, Velkić, Čutović, Radonjić 2, Japundžić 1, Barać, Kasum, Smiljević, Vlahović, Vićković. Trener: Milenković.

Prvi mečevi četvrtfinala plej-ofa: Radnički – Beograd 12:8, Partizan – Banjica 16:4, Crvena zvezda – Nais 22:5, Vojvodina – Šabac 8:12.