XS
SM
MD
LG

Borovčanin ušao medju 20 najboljih na svetu

Nakon pobede  nad Afrikancem Ociengom u spektakularnoj noći boksa na stadionu Šalkea, pred oko 60 000 gledalaca, srpski bokser Nenad Borovčanin zabeležio je 26-u pobedu bez poraza i osvojio bodove sa kojima je ušao medju 20 najboljih boksera na svetu.Trenutno zauzima 19-u poziciju na svetskoj rang listi u kruzer kategoriji, što je ogroman uspeh za našeg boksera i naš boks. Njegov prethodni meč lično je gledao i ocenjivao predsednik evropske bokserske unije (EBU) i potpredsednik svetskog bokserskog savet (WBC), gospodin Bob Lozist koji je oduševljen Nenadovim izdanjem u ringu. Bez razmišljanja uvrstio je Srbina medju 20 najboljih na svetu i poželeo mu da u narednoj godini boksuje za svetsku titulu.

- Ulazak u top dvadeset na svetu je  ogroman uspeh, kako za mene, tako i za naš sport. Za mene je to veliko priznanje, ali i očekivano s obzirom koliko sam trenirao i kakav skor pobeda imam.Velikii podstrek koji će mi dati novi motiv za trening i nove pobede, kako bih što pre ušao u top 15 i bio u prilici da izazivam svetskog šampiona. Nadam se do kraja godine da ću boksovati za evropsku titulu i biti korak bliže do konačnog cilja. Saradnja sa braćom Kličko i našim zajedničkim trenerom Zdunekom počela je dobro i ide uzlaznom putanjim. Očekuje me individualni rad preko leta po srpskim planinama, a krajem avgusta počinjem sa treninzima dva puta dnevno u Drvengradu kod Emira Kusturice, gde će mi se pridružiti i Zdunek, kako bih što bolje dočekao jesenje mečeve. Nadam se da ću dobiti šansu da boksujem za evropsku titulu u oktobru i da će taj meč biti na našim prostorima, a moja želja je da to bude u Banja Luci - zaključuje naš razgovor Nenad Borovčanin.

Borovčanin se za protekli meč pripremao na Tirolu zajedno sa Vitali Kličkom, a trenirao ih je njihov zajednički trener Fric Zdunek. Za sledeći meč bazu za pripreme odabrali su Drvengrad, gde ih je Kusturica  pozvao i stavio na raspolaganje sve kapacitete njegovog  remek dela arhitekture. Nenadu ne preostaje ništa drugo  nego da,da sve od sebe i da maksimalno izvršava zadatke novog trenera, a mi ćemo svim srcem navijati za njega da se zlatnim slovima upiše u istoriju svetskog boksa.