XS
SM
MD
LG

Boks: Borovčanin spreman za sutrašnji meč

U najvećem šoping centru u Esenu Limbekar placu , održano je zvanično merenje boksera za predstojeći spektakl na stadionu fudbalskog kluba Salke u Gelsenkirhenu u subotu. Pred nekoliko stotina gledalaca, glavni delegat meča Artur Elenson pregledao je potrebnu dokumentaciju svih boksera i izmerio oh na vagi, konstatujući da su svi bokseri imali potrebnu i predvidjenu kilažu, tako da su spremni za sutrašnje mečeve.
Naš teškaš Nenad Borovčanin imao je 98 kilograma , a njegov protivnik iz Kenije Rajmond Ocingen 99,5 kg . Njih dvojica boksovaće predborbu glavnom mecu izmedju Vitalija Klička i Alberta Sosnovskog i ići će u internacionalni direktni televizijski prenos u celom svetu.
Tokom poziranja  mnogobrojnim fotoreporterima , Rajmond je zamahnuo rukom prema Nenadu pokušavajući da ga uplaši, ali se naš bokser nije pomerio niti je skrenuo ledeni pogled s Kenijca, što je bilo ispraćeno aplauzom svih prisutnih na merenju. Posle toga, Nenad je dao izjavu za nemački RTL, koji je sve to direktno prenosio , ali i izjavu za naše medije:
- Kličko i ja smo trenirali pune četiri nedelje na Tirolu u Austriji i petu nedelju ovde u Gelsenkirhenu, svo vreme po planu i programu našeg trenera Fric Zduneka, koji nam nije dao predaha. Za sebe mogu da kažem da sam maksimalno pripremljen i da kao i uvek očekujem pobedu. Rajmond ima 21 pobedu od cega 17 nokautom, ali sam spremio taktiku za njega. Daću sve od sebe da pobedim i zabeležim još jednu pobedu u karijeri i na pravi nacin ispromovišem srpski sport. Završnu reč uvek dajem u ringu, tako da će i ovaj put biti tako – završava razgovor sa nama Nenad Borovčanin.

Posle njih na red su došli glavni akteri subotnjeg dogadjaja u Gelsenkirhenu ,Vitali  Kličko šampion i Albert Soznovski izazivač koji su na merenju imali 112 kg, tj.108kg. Soznovski je poručio Vitaliju da on više nije onaj bokser što je bio i da su mu dosadašnji protvnici mečeve već u glavi gubili u svlačionicama, ali da je on  za razliku od prethodnika došao po pojas i po istorijsku slavu za poljski boks, kao prvi šampion teške kategorije iz te zemlje. Takodje, rekao je da će Vitali zažaliti što je njega izabrao za odbranu titule i da će to dokazati u subotu.

Vitali je na to odgovorio sa osmehom da je spremniji nego ikad i da to što ima 39 godina ništa za njegovu formu ne znači, jer je svaki put sve bolji i boli i da se oseća kao nikada do sada u karijeri. Pokazaće celom svetu da mu Sosnovski ne može ništa, bas kao ni bilo ko drugi na celom svetu.

Sve to izazvalo je pravu buru oduševljenja prisutnih i moglo bi se reći razdrmalo ljubitelje boksa u Nemčkoj koji sve više veruju da će Sosnovski pobediti Klička.