XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Andrea Arsović osvojila bronzu na Svetskom kupu

Zvanična evropska šampionka vazdušnom puškom iz Merakera ove godine, reprezentativka Partizana Andrea Arsović osvojila je bronzanu medalju ovim oružjem na trećem svetskom kupu ove sezone u američkoj vojnoj bazi Fort Bening u Džordžiji. Druga srpska reprezentativka Lidija Mihajlović zauzela je 58. mesto u konkurenciji 73 takmičarke sa 588 krugova. Ona se, posle višemesečne pauze zbog porodičnih obaveza, vratila na vatrenu liniju...

Arsovićeva je u finale ušla  sa pete pozicije sa osnovnim rezultatom do 397 krugova koliko su imale još tri takmičarke,ali je odlično gađala finale 102,3 kruga i došla do trofeja! Za 0,3 kruga pretekla je Hrvaticu Pejčić, bronzanu sa OI u Pekingu 2008. i našla se na pobedničkom postolju sa dve Kineskinje  Siling Ji i Liuksi Vu!

Ovo je prva medalja sa Svetskih kupova Andreje Arsović u karijeri i prva ove sezone puškom za srpsko streljaštvo, i ukpno druga u Fort Beningu jer je vazdušnim pištoljem pobedio Damir Mikec. Arsovićeva, čiji je trener u Partizanu Dragan Donević  nije krila zadovoljstvo zbog ovog uspeha:
- Presudilo je dobro finale, bila sam pribranija i mirnija od rivalki. Inače, ove sezone dobro gađam plej of, pokazalo se to i u Fort Beningu. Samo je pobednica imala više od mene,103,3 kruga.

Rezultati, vazdušna puška, žene: 1. Siling Ji (Kina) 501,3 (398), 2. Liuksi Vu (Kina) 500,8 (399), 3. Andrea Arsović (Srbija) 499,3 (397) itd. Finale vredelo 396 krugova četiri takmičarke raspucavale za jedno mesto.