XS
SM
MD
LG

Sombor : Pioniri beogradskog Partizana pobednici turnira za generaciju 2004 godišta na Zimskom Spektar Kupu 2016

Sedamnaesti Zimski dečiji turnir u malom fudbalu, kojeg je organizovao FK Spektar iz Sombora u SC „ORANŽ“ zatvorila je generacija dečaka rođenih 2004 godišta, koja se u subotu borila za naslov prvaka  na „Spektar Kupu“ 2016. godine. Devet ekipe , podeljenih u dve grupe ( 5+4) , igrali su najpre za prolaz u polufinale ovoga zanimljivog fudbalskog takmičenja pionira, a potom i za plasman od prvog do četvrtog mesta. Dvadeset zanimljivih utakmica, sa mnoštvo dobrih poteza pojedinaca, velika borba i zalaganje , efikasnost strelaca, dobra poseta publike, i uživanje iza matinela balona sa veštačkom podlogom , obeležili su zadnji dan Zimskog turnira na kojem su igrali  dečaci iz Subotice, Bačke Topole, Bečeja, Novoga Sada, Bajmoka, Obrenovca, Beograda, i grada domaćina.

U prvoj utakmici polufinala, Bečej je pobedio vršnjake iz Obrenovca sa 3:1,a u drugom polufinalu pioniri beogradskog Partizana su visoko porazili Kinder iz Novog Sada sa 7:0. U utakmici za treće mesto, Obrenovac je tesnim rezultatom savladao Kinder  sa 3:2, a i finalni susret je rešen tesnom pobedom beograđana nad ekipom Bečeja (2:1). Utakmice su sudili Berić i veteran među sudijama, provereni Stipica Ivanović iz Sombora, koji su korektnim suđenjem, i pedagoškim merama uveli decu u pravila ponašanja i fer-plej igru, i time  uveličali ovaj događaj.

Na kraju takmičenja, organizator je podelio nagrade za najbolje ekipe, i pojedinačno medaljama nagradio osvajače prva tri mesta na Zimskom Spektar Kupu 2016. godine.

Detalji sa utakmica Zimskog Spektar Kupa 2016