XS
SM
MD
LG

Sombor: Dobar odziv ekipa i publike na XVII Zimskom Spektar Kupu 2016

Tradicionalni, ovoga puta sedamnaesti turnir u malom fudbalu, dečaka rođenih između osam i 12 godina,poznatiji kao Zimski SPEKTAR KUP, održan je tokom minulog vikenda, i dva dana državnog praznika, u SC „ORANGE“ u Somboru, i okupio je blizu 40 ekipa iz više mesta u pokrajini, a organizator ovog zanimljivog festivala fudbala pionira bio je FK Spektar iz Sombora. Na dosad završenom delu takmičenja dečaka u četiri uzrasne kategorije, najviše uspeha imale su ekipe iz Novoga Sada, mada su i subotičani osvojili dva prva mesta,a somborci i zrenjaninci po jedno.

Prvog takmičarskog dana nadmetali su se najmlađi učesnici „SPEKTAR KUPA 2016“, dečaci rođeni 2008 godine i mlađi,a prvo mesto, i zlatne medalje oko vrata okačili su petlići iz ekipe BAMBI iz Zrenjanina, koji su u finalu savladali domaćina turnira, Spektar I iz Sombora. Na trerćoj poziciji bili su dečaci ekipe NS Junajted. Subotičani i novosađani uzeli su sva odličja u dva godišta, drugog i trećeg takmičarskog dana. Deca iz ekipe TIKA-TAKA iz Subotice, pobednici su u kategoriji dečaka 2007  godišta. Na drugo mesto kod dečaka rođenih 2007 godišta popeli su se pioniri MERIDIJANA iz Novog Sada, a treći su bili igrači Subotice. U kategoriji dečaka 2006 godišta dve novosadske ekipe su bile na postolju. NS JUNAJTED je bio prvi, a MERIDIJANA treca. Ekipa TIKA/TAKA iz Subotice je bila druga. Somborske ekipe su bile uspešne u takmičenju pionira 2005 godišta, gde je prvi bio RADNIČKI, a treći SPEKTAR I. Između njih na drugoj poziciji bili su mali fudbaleri Vojvodine iz Šida.

Do kraja ovogodišnjeg Zimskog Spektar kupa ostao je još jedan takmičarski dan, a to je subota , 20. februar, kada na zelenu, veštačku podlogu balona u SC Orange izlaze dečaci rođeni 2004 godišta i mlađi. U sva četiri takmičarska dana, veliki broj roditelja je pratio utakmice, koje je sudio Stipan Ivanović, fudbalski sudija iz Sombora,a organizator je najbolje ekipe i pojedince nagradio sa peharima i medaljama.

Detalji sa takmičenja drugog takmičarskog dana na dečijem turniru SPEKTAR KUP 2016