XS
SM
MD
LG

Kuglanje: U Kragujevcu Mladost zakotrljala kugle

KRAGUJEVAC, 15. februar (Info centar).- Lepa vest iz Krgujevca: zaživeo je novi Kuglaški klub Mladost!

Tako je Sveti Trifun, zaštitnik vinogradara i zaljubljenih, na najlepši način proslavljen u Kragujevcu promocijom novog kluba na radost svih ljubitelja kuglaškog sporta u ovim teškim vremenima kada se mnogo klubova gasi a veoma malo osniva. Za prvog predsednika izabran je Dušan Radulović, a za tehničkog sekretara Slavomir Živanović.

Kuglaši novog člana Kuglaškog saveza Kragujevca, ekipe Mladosti, odmah po osnivanju odigrali su prijateljski meč sa ekipom srpskoligaša Šumadije, pojačani (odigrali su po neki set) prekaljenim superligaškim igrači Aleksandrom Milinkovićem, Dragoslavom Vuksanovićem, Markom Marinkovićem…. Rezultat je bio u drugom planu. Tim sa dužom tradicijom, Šumadija, upisala je pobedu…

Osnivačkoj Skupštini Kuglaškog kluba Mladost prisustvovao je predsednik Kuglaškog saveza Kragujevca Dragoslav Vuksanović, članovi rukovodstva i predstavnici opštine. Pozdravili su osnivanje nove ekipa koje će pomoći da se još više populariše kuglaški sport, najtrofejniji u porodici neolimpijskih sportova u Srbiji, posebno među mladima jer će sa više klubova imati i više prilika da se razvijaju i usavršavaju kroz ligaška nadmetanja.

- U ime Kuglaškog saveza Kragujevca želim dug i rezultatski uspešan kuglaški život ekipi "Mladosti", sa nadom da će nam se uskoro pridružiti i ženska ekipa jer postiji veliko interesovanje – istakao je Dragoslav Vuksanović.