XS
SM
MD
LG

Sombor : Vrceljov memorijal po 38 put

Parket GH „Mostonga“ u Somboru poprište je borbi na tradicionalnom 38 pionirskom Memorijalu u malom fudbalu, „Milan Vrcelj“, koji je počeo 26. decembra prošle, a trajaće do 9 januara ove godine.Devet kategorija pionira boriće se za naslove u svojoj uzrasnoj dobi ,a u konkurenciji su ekipe iz Sombora, Apatina, Odžaka, Subotice, Vrbasa, Stanišića, Kljajićeva , Sivca i još nekih mesta iz zapadnobačkog okruga.

Prvog dana takmičenja nadmetalo se 5 ekipa dečaka rođenih 2004 godine i mlađi, a u finalu su se našle dve gradske ekipe, Spektar i Radnički. U uzbudljivom finalu, regularni deo utakmice se završio bez golova (0:0), pa su penali odlučivali, a tu su više sreće imali spektrovci (2:1). U borbi za treće mesto ekipa OFK Odžaka je savladala ŽAK iz Sombora sa 3:1.

Najmlađi učesnici (dečaci rođeni 2008 godine) su nastupili drugog takmičarskog dana,a pioniri Radničkog iz Sombora su pobedili u finalu gradskog rivala, igrače Spektra, i tako osvetili poraz starijih kolega. Treće mesto u ovoj kategoriji osvojili su dečaci iz Stanišića.

Posle novogodišnjih praznika, turnir se nastavlja nastupom ekipa rođenih 2003 godine(4. Januar),a posle pauze za Božić, 9. Januara turnir završavaju dečaci godišta 1999/2000 godine.

Organizator na kraju svakog takmičarskog dana, najbolje ekipe nagrađuje sa peharima, medaljama i diplomama.