XS
SM
MD
LG

GFS Sombor : Odigrana dva kola zimske Lige u fudbalu

Ovog vikenda, u GH „Mostonga „ u Somboru , odigrana su dva kola zimske Lige u malom fudbalu ekipa sa područja Gradskog fudbalskog Saveza Sombor. Ovo prvo takmičenje ove vrste protiče u znaku nastupa 12 timova, podeljenih u tri grupe po četiri ekipe u svakoj od grupa ,a utakmice se igraju svako sa svakim u trajanju od 30 minuta (2X15) po jednom meču.

Prvoga dana takmičenja, u subotu 26 decembra, odigrano je prvo kolo u sve tri grupe. Na šest utakmica postignuto je 29 golova, što je u proseku skoro pet po jednom meču, pa je i malobrojna publika mogla da uživa u efikasnim potezima strelaca. U grupi „A“, čonopljanska Sloga je savladala KMF Sombor sa 4:2,a u drugom meču iste grupe „Stanišić“ i Kordun iz Kljajićeva su igrali nerešeno 1:1. U grupi „B“ žakovci su visoko porazili Rastinu 1918 sa 4:0,a druge dve ekipe iz iste grupe, Hajduk iz Stapara i Omladinac sa Bukovca su odigrali vrlo zanimljiv meč u kome su bukovčani poveli sa 3:0, staparci izjednačili na 3:3,a žuti sa Bukovca su sa još dva gola rešili susret u svoju korist (5:3). Podmlađeni sastav somborskog Radničkog je u grupi „C“ porazio Telečku sa 2:1, a OFK Šikara gakovački Graničar sa 5:1.

Drugog takmičarskog dana turnir su otvorili timovi iz „C“ grupe, gde su fudbaleri Graničara porazili Telečku sa 5:1, a OFK Šikara Radničkog sa 3:0( 1:0). U okviru „B“ grupe, Hajduk je porazio Rastinu sa 4:2 (2:1), a Omladinac sa Bukovca se nije uplašio vođstva od 1:0 iz prvog poluvremena za ekipu ŽAK-a, jer je na kraju trijumfovao sa 5:3.Veliku ulogu su odigrali Bobanac i Cvetićanin, koji su u igru stigli tek na početku drugog dela utakmice. U predposlednjoj utakmici večeri , KMF Sombor je sa 4:2 ( 1:0 )slavio nad Stanišićem, a čonopljanska Sloga je u „El Clasiku“ protiv Korduna iz KLjajićeva u drugom poluvremenu rešila meč sa 3:1. Sloga je povela golom Purića u 19 minuti, a tri minuta kasnije Kozlina je izjednačio na 1:1. Ravnopravnu igru komšija prekinuo je Konjović svojim golovima u 27 i 28 minuti .

Pred poslednje kolo takmičenja po grupama, tri tima imaju po 6 bodova , i oni su sigurni četvrtfinalisti, Sloga iz „A“, Omladinac iz „B“ i OFK Šikara iz „C“ grupe. Još po jedna ekipa iz svake grupe igra u četvrtfinalu,a preostala dva tima biće dve najbolje plasirane treće u svojim grupama.

Treće kolo, i borbu za eliminaciono takmičenje, ekipe će odigrati u subotu, 9. januara naredne godine, kada se sastaju : Rastina –Omladinac(B), Telečka-OFK Šikara, Hajduk-ŽAK, Graničar (G)-Radnički, Stanišić-Sloga i KMF Sombor-Kordun.

Sve utakmice sude trojica sudija : Aleksandar Bećanović, Petar Vorkapić-Nastasić i Srđan Kišner,a mečeve sa tribina prati oko šezdesetak gledalaca.

Ekipa KMF Sombor

Detalj sa utakmice Rastina-Hajduk

Malobrojna publika uživa u golovima strelaca na turniru

Ekipa Korduna iz Kljajićeva

Gol za ekipu KMF Sombor protiv ekipe Stanišića

Ekipa Rastina 1918