XS
SM
MD
LG

Proglašeni najbolji sportisti Blaca za 2015. godinu, najbolja Natalija Pešić
Sportski savez opštine Blace sinoć je na svečanosti upriličenoj povodom 40 godina postojanja rukometnog kluba  Jastrebac, dodelio i sportska priznanja najboljima u 2015 godini. Najbolji sportista u opštini Blace je karatistkinja Natalija Pešić. Karate je počela da trenira 2005 godine. U takmičarskoj karijeri dugoj 10 godina osvojila je 161 medalju i to 74 zlatne, 46 srebrne i 41 bronzanu medalju. Od 2013 godine član je reprezentacije Srbije. Učestvovala je na mnogim svetskim i evropskim prvenstvima i na njima osvajala medalje, a tri godine unazad donosi odlička sa svetskih prvenstava. Ona je u 2015 godini osvojila 11 medalja, dve zlatne, 7 srebrnih i 2 bronzane. Najveći uspeh je osvajanje srebrne medalje na prvenstvu sveta u Subotici. A među ostalim rezultatima sa takmičenja su: Prvo mesto Srbije 2015 godine – Beograd – srebrna medalja – kate, prvenstvo Južne Srbije – Jagodina- zlatna i bronzana medalja – kate, Trofej Blaca 2015- zlatna i srebrna medalja – kate, Toplica open 2015 – Prokuplje – dve srebne medalje-kate, Bušido kup 2015- Leskovac – 2 srebne medalje – kate, Kup uže Srbije 2015- Leskovac – bronzana medalja.



Za najveću sportsku nadu u opštini Blace proglašena je Lola Radivojević. Lola Radivojević rođena je 2 januara 2005 godine u Prokuplju. Članica je Teniskog kluba Jastrebac Blace. Tenis je počela da trenira sa 5 godina u Blacu. Sa polaskom u prvi razred i zbog specifičnosti sporta sa roditeljima se seli u Niš. Tamo svakodnevno trenira sa trenerom Đorđem Kostićem. Ove godine kao članica kluba osvojila je mnogobrojne turnire u kalendaru TSS do 10 godina: OP Palića, OP Niša, OP Kragujevca, OP Blaca, Prvenstvo regiona istočne Srbije, vicešampionat države do 10 godina prvenstva održanog u Somboru. Učestvovala je na međunarodnom turniru Smrikva Bowl u Puli, osvojivši treće mesto. Sa ekipom Jastrebac Blace osvojila je ligu teniskog saveza Istočne Srbije do 10 godina. U konkurenciji devojčica do 12 godina takođe je uspešna u kalendaru TSS, gde je na OP Paraćina osvojila treće mesto, OP Bora- prvo mesto, OP Kraljeva- drugo mesto, OP Mediana- drugo mesto, Masters turnir Istočne Srbije- prvo mesto, Prvenstvo regiona- prvo mesto. Sledeće nedelje učestvuje na državnom prvenstu do 12 godina u Beogradu.

Najbolji mladi sportista je Srećko Durmić: Rođen je 14. oktobra 1998 godine. Karijeru je počeo u FK Jastrebac Blace od svoje 8 godine gde i danas trenira. Sa nepunih 16 godina debitovao je za prvi tim FK Jastrebac. Dobitnik nagrade za doprinos u razvoju sporta u opštini Blace je Zoran Milutinović.   Svojim nesebičnim i stručnim angažmanom u zemlji i u državama u regionu značajno je doprineo razvoju sporta u Blacu u 2015. godini. Pobednik je otvorenog prvenstva grada Vodnjana u šahu u Hrvatskoj za 2015. godinu a zvaničnim kontaktima sa visokim međunarodnim delegacijama doprineo je da Blace bude prepoznatljivo ne samo na sportskoj mapi Srbije već i u državama u regionu. Značajne aktivnosti imao je na festivalu sporta u Beogradu. Angažmanom u sportskom savezu značajno je doprineo da sportski klubovi iz Blaca imaju znatno bolji tretman i mnogo bolje uslove za rad. Na čelu je šahovskog kluba, koji na najbolji mogući način reprezentuje Blace i koji ove godine slavi 60 godina od osnivanja. Majstorski kandidat Zoran Milutinović predsednik je Šahovskog kluba Jastrebac Blace, Šahovskog saveza Topličkog okruga, član Upravnog odbora šahovskog saveza centralne Srbije i menadžer svetskog prvaka u šahu Anatolija Karpova.

Dobitnik nagrade za životno delo u oblasti sporta je Zvezdan Spasić. -Rođen je 17 avgusta 1957. godine u Blacu. Sa još nekoliko entuzijasta 1975. godine učestvovao je u osnivanju RK Jastrebac. Kao levo krilo RK Jastrebac odigrao je preko 500 utakmica i bio jedan od najboljih strelaca rukometnog kluba. Zajedno sa Ljubišom Burgićem obnovio je rad rukometnog kluba i tada postao trener. Ceo svoj sportski vek proveo je u Blacu. Oženjen je i otac dva sina Miroslava i Đorđa. Miroslav se bavio stonim tenisom a Đorđe je rukometaš, stalni je kandidat za reprezentaciju i osvajač srebrne medalje na Univerzijadi u Južnoj Koreji. Dva puta je proglašen za najboljeg sportistu Blaca.

Za najbolji sportski kolektiv u opštini Blace proglašen je KMF Jastrebac. Osnovani su 2013. godine. Prošle godine izborili su plasman u II saveznu ligu i glavni su kandidati za ulazak u super ligu.

Sledeća vest
Derbi kraj Tise