XS
SM
MD
LG

Vrbašani opet pobedili u šok meču

Hram sportova u Vrbasu – CFK Drago Jovović je bio na žalost,  poluprazan,  i samo mali broj srećnika je video odličnu i pre svega dramatičnu utakmicu.

Gosti iz Apatina su skupo prodali svoju kožu, a mogli su lako i da odu kući sa velikim bodom. Krenimo redom. Leteći Holanđanin je krenuo dobro ređale su se prilike ali gola nije bilo. Sve do 12. minuta meča, kada je iskusni kapiten Ačanski, posle brze i precizne akcije, sproveo loptu u nebranjeni deo mreže. Nepun minut kasije uigrana akcija domaćih; iz kornera je Pokrajac uhvatio volej iz prve i silovitim udarcem povisio na 2:0. Trener gostiju je odmah zatražio tajm aut. Od tada gosti iz Apatina kreću silovitije i nagažovanije ka golu Đurovića.



Otvorila se igra na obe strane ali su mreže mirovale do kraja prvog dela utakmice. Nastavak meča je prouzrokovan neujednačenim kriterijumom suđenja nervoznu igru oba tima, i prvo su Holanđani napravili 5 prakršaja a nedugo zatim i gosti takođe 5 prekršaja. Ipak, Apatinci su prvi došli do jednaog kaznenog udarca sa 10 metara, uspeđan je bio Vojvodić koji je smanjio rezultat na 2:1 u 32. minutu, ubzo potom dosuđen je opet akumulirani prekršaj i opet je Vojvodić bio uspešniji od golmana Đurovića! Na semaforu se tada u 34. minutu pisalo 2:2! Budi se i verna ali malobrojna publika dajući punu podršku mladoj ekipi Holanđana... Dosuđen je i šesti prakršaj ekipi APA futsala, a ovj put je bio siguran nedovoljo oporavljeni Bodonji za vođstvo Holanđana 3:2, to je bio 37. minut. U 39. minutu utakmice,  gosti opet imaju kazneni udarac sa 10 metara koji ponovo koristi Vojvodić za poravnanje 3:3! I kada se mislilo da će ostati nerešeno Holanđani su napravili opsadu gola apatinaca, i jedan šut upućen u prazan gol neko je od gostujućih igrača zaustavio rukom. Penal 36 sekundi do kraja, čist kao suza!

Loptu je uzeo kapiten Ačanski i silovitim udarcem pod prečku doneo neopisivu radost domaćinu – 4:3.

Do kraja su gosti brzo izgubili loptu a domaći igrači su je iskusno zadržali u svom posedu. Samo jedan igrač na ovoj utakmici je opomenut i to opravdano, kapiten gostiju Kuga Stevica, zbog nepropisnog postavljanja.


Leteći Holandjanin 4 : 3 Apa Futsal
Srbobran 8 : 2 Hajduk
Kikinda 2 : 4 Tvrdjava
Telep 2 : 5 Forum
Tango 4 : 3 Viking
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Forum 2 2 0 0 6
2 Tvrdjava 2 2 0 0 6
3 Leteći Holandjanin 2 2 0 0 6
4 Srbobran 2 1 0 1 3
5 Tango 2 1 0 1 3
6 Viking 2 0 1 1 1
7 Apa Futsal 2 0 1 1 1
8 Telep 2 0 1 1 1
9 Hajduk 2 0 1 1 1
10 Kikinda 2 0 0 2 0