XS
SM
MD
LG
23.03.2010 A. Daišević

Sezona kraljevačke Ribnice iz ugla Dejana Brđovića

Ribnica je sezonu završila 12. marta kada je u kraljevačkoj "kutiji šibica" ostvarila i šestu pobedu u mini ligi i četvrti put ove sezone pobedila Spartak iz Ljiga. "Musketari" su imali zanimljivu i tešku sezonu u kojoj su na kraju prvenstvene trke zauzeli peto mesto i izborili svoje drugo učešće na Balkanskom Kupu. U Kupu Srbije su zaustavljeni u četvrtfinalu od beogradskog Partizana, ali je Evropa, odnosno učešće u GM Kapital Čelndž Kupu, bila kruna ove takmičarske sezone. Ribnica je stigla do 16 najboljih timova, odigrala šest mečeva, zabeležila pet pobeda i samo jedan poraz, sve utakmice odigrala van svog grada, a ipak bila najsupešnija srpska muška ekipa. Najduže se zadržala u evro takmičenju i za srpsku odbojku donela 20 velikih bodova. Druga strana medalje su organizaciono finansijski problemi, dugovi koji već nekoliko godina opterećuju praznu Ribnicinu kasu. Sve nabrojano je razlog da menadžera kluba Dejana Brđovića pitamo za utiske tekuće sezone.
- Rezultatski možemo u potpunosti biti zadovoljni. Ušli smo u sezonu sa vrlo mladim timom, u prvenstvu izborili peto mesto što i jeste bio cilj, a uz malo sportske sreće moglim smo i do plej ofa. Realno u duelima prvih šest ekipa naše lige svako svakoga jem mogao da pobedi. Mi smo lagano u Kraljevu pobedili Vojvodinu,a "lale" su već osvojile Kup i možda će i titulu - prva je opservacija Dejana Brđovića na Ribnicinu sezonu.

Ligaški rezultat i plasman Ribnice je u mnogome određen na startu sezone?

- Da, poraz u Smederevu na startu sezone je mnogo toga odredio, ali to se i moglo očekivati. Rekao sam već da smo u sezonu ušli sa mladom ekipom, u tom trenutku još sve kockice nisu bile složene, ali sve ukupno gledajući nemamo razloga da budemo nezadovoljni.

Kup eliminacija od Partizana može se smatrati jedinim kiksom u sezoni?
- Recimo, ali samo kroz prizmu prvog meča koji smo u Beogradu odigrali fantastično. Ipak, nismo imali snage da u revanšu ponovimo takvu igru, nismo se snašli i Partizan je otišao dalje. Gledajući iz drugog ugla, Kup eliminacija i nije kiks, jer Partizan ima odličan tim, stigao je do plej ofa i Evrope, a mi smo na kraju peti.

Igre i rezultati na međunarodnoj sceni na najlepši način su začinili ovi sezonu.
- To što smo ostavrili u Čelndž Kupu je za svaku pohvalu, pravo čudo. To je najveći uspeh u istoriji kluba u evro kupovima. Ušli smo u takmičenje bez pritiska i neke velike ambicije, ali smo već na Kanarskim ostrvima pokazali da možemo mnogo. Protiv prvaka Rumunije Konstance smo blistali, a nismo se obrukali ni protiv Berlina. Pet pobeda iz šest mečeva, bez poraza kao domaćini, ani jedna meč nismo odigrali u Kraljevu, rezultat za zlatnu stranicu Ribnicine istorije. Naravno, sada je to i obaveza više da u godina koje dolaze taj rezultat ponovimo i budemo još uspešniji.

Tamna strana medalje jesu finansije, organizacija kluba, činjenica da klub nema već pet godina predsednika, nema ni sednice Skupštine?

- Nemamo puno razloga da budemo zadovoljni tim segmentom, ali ako pogledamo u kakvoj je situaciji celokupno društvo, ako vidimo da je kriza na sve strane, onda je sve to u granicama moći. Ribnica vuče dugove od ranije, čak više dugujemo iz prethodne sezone nego iz ove u kojoj smo igrali i Evropu. Ipak, naši dugovi su minimalni u odnosu na druge klubove u ligi, ali sigurno da opterećuju. Odmah posle završetka sezone smo igračima dali odmor, odjavili stanove, hranu, to je veliki deo uštede,a krenuli smo u hajku da privučemo sponzore i donatore koji bi nam pomogli da krenemo napred. Osim Opštine Kraljevo i nas par ljudi u klubu nismo imali drugih darodavaca. Jasno je da tako ne može da se ostvari zacrtani budžet. Ipak, ubeđen sam da ćemo u danima koji dolaze uspeti da isplivamo iz svega, da "ispeglamo" dugove i počnemo pripreme za novu sezonu.

Skupština i predsednik kluba?
- Već godinama niko neće da se prihvati te obaveze da bude predsednik Ribnice. Sada smo na dobrom putu da to rešimo i očekujem krajem aprila izbornu Skupštinu i novu, bolju organizaciju kluba. Radićemo na tome maksimalno, jer od toga zavisi i budućnost Ribnice.

Kakav će tim imati Ribnica u novoj sezoni?
- Svi koji imaju ugovor će ostati, a razgovaraćemo sa svim igračima. Naravno, sve zavisi od finansija. Očekujem da imamo respektabilan tim i da sa svim ekipama u ligi možemo da se uhvatimo u koštac, da napravimo korak napred u odnosu na ovu sezonu. Prošle godine sam ipak u klub stigao malo kasno, selekcija je već bila odrađena, ali sada, ako sve bude kako smo planirali, možemo da uradimo više i bolje - zaključuje Dejan Brđović menadžer Ribnice, uz još jednom veliku zahvalnost SO Vrnjačka Banja, Sportskom centru i Hali sportova "Vlade Divac" koji su mnogo pomogli Ribnici u učešću na međunarodnoj sceni.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise