XS
SM
MD
LG

Ulazimo u završnicu Svetske lige

Polako ulazimo u završnicu   grupne faze  Svetske lige. Mnoge stvari, što se tiče plasmana na finalni turnir i višu diviziju su jasnije. Najprijatnije iznenađenje Treće divizije, pa i cele Svetske lige su momci iz Crne gore, koji su u svom prvom učešću izborili plasman na finalni turnir treće divizije. Pored Crne Gore, na njemu će igrati organizator Slovačka, kao i Egipat i Kina. Održaće se 4, 5. jula u Bratislavi. Prvi polufinalni par čine  Kina-Crna Gora, drugi Slovačka-Egipat.

Finalni turnir Druge divizije igraće se u Bugarskoj (verovatno u Sofiji). Pored domaćina, gotovo sigurni učesnik je Francuska, koja u ovom trenutku ima jedanaest bodova više od Japana, a pritom im Japan gostuje narednog vikenda. U grupi C će verovatno prva biti Kanada, dok će veliku borbu za preostalo jedno mesto voditi reprezentacije Belgije i Holandije. Pobednik F4 u Bugarskoj, izboriće plasman na Finalni turnir u Riju, i od sledeće sezone nastupaće u najelitnijoj diviziji.

U elitnoj diviziji jedino je Brazil osigurao učesće zbog domaćinstva. Pored Brazila iz grupe A će se u Riju naći najverovatnije Italijani i Srbi, jer  četri kola pre kraja imaju deset, odnosno jedanaest bodova prednosti  nad Australijom. U grupi B veliku borbu za preostala dva mesta vodiće Amerika, Poljska i Iran. Iranci u ovom trenutku imaju 3 boda manje od Poljaka i 4 od Amerikanaca. Na  stranu Irana ide raspored, jer će poslednja četri kola  igrati u Teheranu gde domaći navijači naprave pravi pakao od hale. Najveće razočarenje ove godine su Rusi koji imaju osvojena samo dva boda i ukoliko ne osvoje još neki bod u završnici Svetske lige, verovatno će se preseliti u niži rang.