XS
SM
MD
LG

Podržimo "Orlove" protiv Austrije!

U subotu, 18. Aprila, ragbi reprezentacija Srbije igra izuzetno važnu utakmicu Evropskog kupa nacija, protiv reprezentacije Austrije. Susret na terenu Sportskog centra Makiš počinje u 15 časova. U prve dve utakmice ENC 2014-2016, Divizija 2C, Srbija je pretrpela dva ubedljiva poraza, od Slovenije u LJubljani 3:48 i od Luksemburga u Beogradu 0:36. Zato je utakmica sa Austrijom izuzetno važna a pred igračima i stručnim štabom stoji imeperativ pobede.



U prva dva meča Austrijanci su zabeležili polovičan uspeh. U Beču su bili bolji od Danske sa 29:27 dok su od Luksemburga poraženi u gostima, 13:18. Naša reprezentacija je protiv Austrije igrala samo jednom. U Beogradu je 6. Aprila 2002. godine zabeležena pobeda 26:8.

Na svom zvaničnom debiju na klupi seniorske reprezentacije selektor Aleksandar Mihajlović će, pored igrača iz domaćeg prvenstva, moći da računa i na internacionalce Marka Gvozdenovića (Massy RC, Francuska), Stefana Đorđevića (Universitatea Cluj, Rumunija) i Milana Marinkovića (Ardrossan Academicals, Škotska). Utakmica Srbija – Austrija igra se na Sportskom centru MUP-a u Makišu. Početak je u 15 časova.