XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Mikec u finalu Bundes lige

ROTENBURG, 7. fenbruar (Info centar).- Klub srpskog strelca Damira Mikeca, Kelhajm Gmind plasirao su finale Bundes lige pištoljem koje se održava u Rotenburgu pošto je u četvrtfinalu savladao sa 4:2 Basum a u polufinalu sa 5:0 Brojsted!

- Gađao sam u prvom meču i protivnica mi je bila jedna od najboljih takmičarki u svetu Ukrajinka Olena Kostevič, koja je vodeći strelac Basuma - pričao je Damir Mikec.- Bilo je jako teško gađati uz nesnosnu buku, iako obavezno nosim i čepove za uši i preko njih antifone. Zbog važnosti koje je meč nosio svi smo bili pod pritiskom, jer pobednik ide u polufinale i borbu za medalje, a poraženi odmah ispada. Oboje smo krenuli jako loše, ja 93, a ona 94 kruga. Potom je usledila serija 97 sa obe strane, i onda je počela prava borba do kraja, vođstvo se smenjivalo skoro svaku drugu dijabolu, a rezultat u tom trenutku je bio 2:2, tako da je naš meč bio odlučujući. Gađali smo do maltene samog isteka vremena. Završio sa sa četiri važna centra i i ukupno 382 kruga, a ona je imala 373 i jednu dijabolu do kraja. Ne mogu da vam opišem kakva je to buka bila, spuštala je pištolj četiri puta, jednostavno, nije lako pucati pod takvim uslovima.

Pogila je devetku i usledilo je moje prvo raspucavanje u Bundes ligi na pun krug, pa dok neko ne pobedi. Ona je ubila 9 a ja 10 i doneo sam odlučujući poen ekipi...

U drugom meču, umesto Mikeca na mestu broj 1 pucao je Pablo Karera iz Porugalije koji je “ubio” 379 krugova i doneo poen. Kelhajm je pobedio Zlatićev Minhen sa maksimalnih 5:0 i plasirao se u finale finala Bundes lige u nedelju u 11 časova. Zlatić nije gađao.

Rival Kelhajmu biće u finalu Valdenburg. Kelhajm je u grupi “Jug” završio takmičenje bez poraza (jedini u obe grupe) i u finalu će se sastati sa drugoplasiranim timom “Juga” Valdenburgom koji ima dva poraza.