XS
SM
MD
LG

Milena Matović osvetlala obraz Srbije

Bokserski turnir AIBA Kup nacija u ženskom boksu, koji se održava u subotičkoj Hali sportova, završio je svoj treći takmičarski dan. Nakon jučerašnjih eliminacionih borbi, u kojima su nastupile 4 reprezentativke Srbije, prolazak u dalji tok takmičenja obezbedile su dve. Statistički gledano učinci bokserki Srbije u trećem takmičarskom danu nisu bili tako dobri kao juče.

Danas je u dve takmičarske sesije nastupilo ukupno 8 seniorki Srbije i to sledećim redosledom:
- Ruža Zvekić protiv Gabriele Dimitove (Bugarska) u kategoriji do 54 kg,
- Jelena Jelić protiv Natalije Šadrine (Rusija) u kategoriji do 60 kg,
- Sara Marjanović protiv Čeng Ksu (Kina) u kategoriji do 60 kg,
- Marija Petković protiv Almire Azizove (Rusija) u kategoriji do 69 kg,
- Aleksandra Stojanović protiv Stejsi Kopeland (Engleska) u kategoriji do 69 kg,
- Jovanka Radulović protiv Zaine Šekerbekove (Kazahstan) u kategoriji do 51 kg,
- Sanela Jovanović protiv Darije Tomas (Rusija) u kategoriji do 64 kg. i
- Milena Matović protiv Aleksandre Ordine (Rusija) u kategoriji do 64 kilograma.



Sleva udesno: Jovica Panić, predsednik BSV, Tamara Miloradović i Veroljub Mandžukić, trener


Kako se takmičarski dan bližio kraju tako su šanse Srbije za osvajanje medalje bivale sve manje, a broj naših eliminisanih bokserki sve veći. Mali trenutak nade da će za Srbiju biti bolje ulila je odlična borba Marije Petković, a mnogo žestine i uzbuđenja je donela borba Aleksandre Stojanović, ali su ipak obe Srpkinje eliminisane iz daljeg takmičenja.
Poslednji nastup je imala Milene Matović protiv Aleksandre Ordine iz Rusije. Bio je to, čini mi se, najbolji i najneizvesniji meč u dosadašnjem toku turnira. Žestok i ravnopravan. Sigurno ni sudijama nije bilo lako, ali je na kraju trijumfovala Milena Matović i donela jedinu današnju pobedu za Srbiju.

Inače Aleksandra Ordina (1987.) je aktuelna vicešampionka Rusije u ženskom boksu, a 2013. godine je držala šampionsku titulu. Pre klasičnog boksa se punih 8 godina bavila kikboksom u kojem je osvajala titulu prvaka Rusije i prvaka Evrope.
Srećom 19-godišnja Milena Matović (1996.) nije znala za "minuli staž" svoje protivnice, hrabro i bez respekta je ušla u borbu i na kraju sasvim zasluženo pobedila najozbiljniju kandidatkinju za Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru u kategoriji do 64 kg. u reprezentaciji Rusije.

Šta drugo reći – bravo Milena!


U toku sutrašnjeg dana na programu su polufinalne borbe, a u trci za medalje su ostale Sanela Vidović, Tamara Miloradović i Milena Matović. Finalne borbe će se održati u petak 16. januara.


Proglašenje Sanele Vidović za pobednicu meča protiv Kazahstanke Bakytbyeve

 

Fotografije: Boro Milić i Andrej Arhipov