XS
SM
MD
LG
11.11.2009 A.Daišević

Ribnica spremna za teško gostovanje u Novom Sadu

Vratio se mir u taboru kraljevačkog superligaša. Posle odlične igre i ubedljive pobede protiv Partizana vedra atmosfera među „musketarima“, ali tempo rada na treninzima sve intezivniji. Svesni kraljevački odbojkaši da su dosta toga propustili u prvenstvu, da više nemaju kredite, pa se marljivo spremaju za nova, izuzetno teška iskušenja. Puleni Boška Mačužića gostuju Novom Sadu, a Vojvodina je u takvim utakmicama, pogotovo u „srpskoj Atini“ uvek favorit. Ribnica je pre dve godine slavila u SPENS-u i to je bio prvi trijumf posle dve i po decenije u Novom Sadu, a ljubitelji odbojke u Kraljevu se nadaju da neće morati ponovo toliko da čekaju da bi njihovi ljubimci slavili u glavnom gradu severne pokrajine.
- Važan korak smo napravili pobedom protiv Partizana. Za nas je to bila jako teška utakmica, jer je imperativ pobede bio jako izražen i nismo imali pravo na kiks. Pri tom igrali smo protiv lidera na tabeli. Pokazalo se da kada je važno i kada je teško možemo mnogo i ubedljiva pobeda i prva tri boda ove sezone donela su novu snagu ovom timu – uverava Nemanja Božić prinudni korektor Ribnice i jedan od najboljih poentera Viner Štediše Superlige.

Može li Ribnica da ponovi takvu igru i da li će to biti dovoljno se izbegne poraz u Novom Sadu?

- Ne da možemo, nego moramo da odigramo najbolje što možemo, a to znači najmanje kao protiv Partizana. Da li će to biti dovoljno za trijumf teško je reći, jer realno su „lale“ favoriti, igraju u dobroj formi i sigurno je da računaju na ceo plen u duelu sa nama. Ipak, mislim da možemo do pobede, da Vojvodina nije nepobediva u Novom Sadu. Znamo dosta toga jedni o drugima, znamo od koga preti najveća opasnost, ali svesni smo i našeg kvaliteta. Zaista smo dobro trenirali pred ovaj susret, nemamo kadrovskih problema, vratio se i Borovnjak u tim, tako da se nadam kvalitetnoj igri.

Kršni delija iz Republike Srpske letos je stigao kao pojačanje Ribnice na poziciji primača servisa, ali je silom prilika zaigrao, i to jako dobro, na poziciji korektora. Protiv Partizana je potvrdio da se dobro snalazi u novoj ulozi.
- Svi smo u službi kolektiva, odnosno svima nam je cilj da Ribnica igra dobro i pobeđuje. Prihvatio sam zahtev trenera da zaigram na korekciji, u početku je išlo teško, ali kako vreme odmiče, sa treninzima i utakmicama sve dolazi na pravo mesto i zadovoljan sam, ali mislim da mogu i bolje. Imam veliku podršku, kao trenera Mačužića, tako i svih saigrača i takva atmosfera je garant da ćemo ući na pobednički kolosek. Jako sam zadovoljan što sam došao u Kraljevo, pravi je odbojkaški centar, odlično sam primljen i sve mi je potaman – zaključuje Nemanja Božić korektor kraljevačke Ribnice.


13 .kolo Superliga
Mladi radnik 3 : 1 Spartak
Radnički 3 : 1 Partizan
Ribnica 3 : 0 Vojvodina
Smederevo 0 : 3 Crvena Zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 13 11 0 2 34
2 Radnički 13 11 0 2 31
3 Partizan 13 8 0 5 22
4 Vojvodina 13 7 0 6 21
5 Ribnica 13 6 0 7 17
6 Mladi radnik 13 5 0 8 16
7 Spartak 13 3 0 10 10
8 Smederevo 13 1 0 12 5