XS
SM
MD
LG

DLZ: Tutin - Tara 2:3

Odbojkašice Tare iz Bajine Bašte ostvarile su novu pobedu u Tutini,gde su pobedile istoimeni klub rezultatom 3:2 u setovima. Prvi set Tara je počela odlično i na servis tehničara Jovane Jevremović povela sa 4:0,a odmah posle tajmauta koji je zatražio trener domaće ekipe Gegić igra gostujuće ekipe počela je da kreće silaznom putanjom.Prijem je neočekivano bio loš,a u sledećim poenima kada je su poboljšali prijem zaršnica nije bila dobra i većinu poena osvaja domaća ekipa.Tutin je u ovom setu prikazao dobru igru u odbrani sa odličnim postavljanjem libera Metović.Odbojkašice Tare nisu uspele da odigraju skoro nijednu kombinaciju preko srednjih blokera,a napadi preko korektora Andrijane Marić nisu donosili očekivane poene.Konačno na kraju prvog seta 25:22 za Tutin.

U drugom set videli smo sve ,kao i u prvom .Tutin napada sa svih pozicija,igraju dobro odbranu,a Tara ne uspeva da pronađe svoju igru.Domaće igračice sigurno osvajaju poene ,a tehničar Tare ne uspeva da razigra primače i srednjeg blokera i to se ubrzo oslikava na semaforu.25:20za 2:0 u setovima za Tutin.Publika u sali frenetičnim navijanjem daje novu snagu svojim igračicama da pokušaju da u sledećem setu dođu do konačne pobede. Sa ovom njihovom žljom nisu se složile gošće i Bajine Bašte.Kao da su se probudile ,treći set počinju silovitim napadima preko srednjeg blokera Ane Jeković i korektora Andrijane Marić,a libero Jelena Jokić skoro sve napade Tutina neutrališe dajući tehničaru upotrebljive lopte za kontru.Utišali su se domaći navijači i baš u trenutku kada se činilo da će se Tutin vratiti u igru,trener Tare Dragan Pavlović uvodi u igru kapitena Jovanu Jevtić koja sigurnim napadima dovodi svoju ekipu do osvajanja seta i to rezultatom 25:20 za 2:1 u setovima.

I sledeći četvrti set nije obećavao ništa dobro za domaću ekipu.Igralo se za svaki poen do krajnjih granica,a Tara koristi psihološku prednost iz prošlog seta i pojačava napade sa dobrim prijemom Gorane Bogdanović koja je sve lopte namenjene za napad uspela sigurno da realizuje.srenji bloker Snežana Milanović u svakom sledećem napadu osvaja poene i vodi Taru do izjednačenja u setovima.Konačno na kraju četvrtog seta 25:18 i 2:2 u setovima.

Odučujući set gošće počinju bolje i sigurnije,jer sve pozicije u timu odrađuju svoj posao besprekorno.Korektor Andrijana Marić i primači Jovana Jevtić i Gorana Bogdanović ,kao i srednjaci Ana Jeković i Snežana Milanović osvajaju nove poene i sigurno blokiraju napade domaće ekipe.Svaki sledeći poen donosi novu nadu za obe e ekipe da će doći do konačne pobede,ali je Tara pokazala više od igre za konačni rezultat 15:11 i 3.2 za Bajinobaštanke. Tara je posle dovođenja pojačanja iz šampionske Vizure kompletirala tim i na svakoj sledećoj utakmici se vidi da igraju sve bolje i sigurnije.Ana Jeković i Gorana Bogdanović unele su sigurnost u ekipu ,a pored njih ostale igračice dolaze do izražaja.Mladi tehničar Jovana Jevremović koja je na ovoj utakmici igrala pod temparaturom i terapijom pokazala je šta znači žrva za klub i ekipu. Igračica Utakmice bila je kapiten Tare primač Jovana Jevtić Tara sledećeg vikenda dočekuje drugoplasiranu ekipu Ivanjice.

Satav ekipe Tare: 1 Jovana Jevremović, 3 Jovana Jevtić,kapiten , 4 Ružica Katanić,8 Nevena Đokić,11 Tatjana Glišić 12 Ana Jeković,14 Andrijana Marić,15 Snežana Milanović .16 Jelena Jokić libero 17 Gorana Bogdanović,trener Dragan Pavlović.

Satav ekipe Tutin:1 Metović M.3 Ahmatović A.4 Zahitović B.5 Martinović L.6 Metović M libero ,8 Dreković A.10 Kajić M. kapiten 12 Ahmatović.13Fetahović A.15 Kačador S. trener Gegić R.

 


Tutin 2 : 3 Tara
Ivanjica 3 : 0 Gimnazijalac
Libero ČA 3 : 0 Putevi Trendteks
Borac 3 : 2 Sloboda S
Tajm 0 : 3 Zlatibor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Libero ČA 8 7 1 21
2 Ivanjica 8 6 2 19
3 Zlatibor 8 6 2 18
4 Gimnazijalac 8 7 1 17
5 Borac 8 5 3 15
6 Putevi Trendteks 8 3 5 11
7 Tutin 8 3 5 9
8 Tara 8 3 5 9
9 Sloboda S 8 0 8 1
10 Tajm 8 0 8 0