XS
SM
MD
LG
05.08.2009 A.Daišević

Prijateljska utakmica: Sloga (K) - Radnički (O) 0:0

Zbog kiše koja je dan pred utakmicu padala u Kraljevu kontrolni meč kraljevačkog prvoligaša i obrenovačkog srpskoligaša nije mogao da bude odigran na stadionu kod Ložionice. Na kraju izbor je pao na obližnje selo Ratinu i tamošnje igralište što je značajno umanjilo posetu. Sloga je predstavila tim sa dosta novjalija, zbog bolesti je jedino izostao Vukojičić, ali je debitovao Spasojević, poseldnja akvizicija u ovom prelaznom roku. Sloga je bila dominantna u prvom poluvremenu, Vidojević je u prvom minutu imao šansu,a kasnije su prilike imali Bulatović, Trnavac i Marinković. Gosti, koji su se predstavili u dobrom izdanju, kao fudbalski pismena i spremna ekipa u ovom delu utakmice probali su samo jednom da ugorze gol domaćih, ali je šut Lečića ukrotio odlični Urošević.
U drugom poluvremenu trener Sloge Cvetanovski je odmah ubacio osam novih igrača, dok su Obrenovčani postepeno menjali tim. Posle šanse Spasojevića u 53.minutu, nakon odličnog prodora Nikačevića usledio je period dominacije popularne Rabe i dve odlične prilike. Prvo je Bjedov bio u zicer prilici, ali je Urošević na sjajan način zaštitio svoja vrata. Usledio je i slobodan udarac sa same ivice šesnaesterca, pokušao je Grabovičkić, ali je ponovo Urošević topovski šut odbranio. Do kraja utakmice, koja je završena po mraku, Sloga je imala još dva pokušaja preko Mitića, ali bez realizacije. Ovo je osmi kontrolni meč Sloge bez primljenog gola, odbrana je za sada položila ispit, ali do starta sezone napadači moraju da podese nišanske sprave. Kod Obrenovčana posebno se istakao trio Grujičić, Stojanović, Vuković. Sloga generalnu probu pred start sezone u Prvoj ligi Srbije igra u nedelju protiv Rada u Beogradu, na Banjici.

Igralište u Ratini - Gledalaca: 300,  Sudija: Dalibor Trifunović (Kraljevo).

Sloga: Urošević, Vasilić, Gojković, Pavlović, R. Vlašić, Pelivanović, Marinković, Trnavac, Vidojević, Rađenović, Bulatović.  Još su igrali: V. Vlašić, Andrić, Babić, Perić, Janićijević, Nikačević, Spasojević, Mitić.
Radnički: Belić, Đurović, Vojvodić, Jović, Ilić, Bošković, Grujičić, lečić, Bjedov, Stojanović, Vuković.  Još su igrali: Lukić, Miladinov, Pajić, Karić, Grabovičkić, Todić, Krulj, Dražić i Lučić.