XS
SM
MD
LG
02.09.2014 Administrator

Krstivojević na čelu SSAB

Dugogodišnji sportski poslenik Vlada Kristivojević novi je predsednik Sportskog saveza Beograda (SSAB). Na Izbornoj Skupštini SSAB, održanoj 2. septembra 2014. u Svečanoj Sali Opštine Stari grad, za Kristivojevića je glasalo 42 delegata pa će tako naredne četiri godine biti na čelu ove važne gradske sportske institucije, umesto dojučerašnjeg prvog čoveka ovog Saveza Nebojše Ilića. Krstivojevićev protivkandidat Mladen Kecman dobio je 32 glasa.

– Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene ali i onima koji su podršku dali mom protivkandidatu i prijatelju Mladenu Kecmanu. Bez obzira ko je za koga danas glasao ja sam od ovog trenutka predsednik Sportskog saveza Beograda i svi će imati podjednak tretman. Zahvaljujem se prethodnom rukovodstvu na odličnom poslu koji je odradilo u prethodne četiri godine, a ja ću se truditi da ga nadmašim sa svojim saradnicima, s jasnom namerom da ispunimo sve stavke iz mog programa koji sam podneo uz kandidaturu. Beogradski sport je bio i ostaće motor razvoja celokupnog srpskog sporta i s tim u vezi Sportski savez Beograda ima mnogo bitnu ulogu. Od ovog momenta počinjem rudarski da radim za dobrobit svih načih članica a za sve ću biti dostupan 24 časa dnevno. Od sada pa u naredne četiri godine – kazao je novi predsednik SSAB Vlada Krstivojević.

Krstivojević je nakon izbora preuzeo “štafetnu palicu” od Nebojše Ilića i nastavio da vodi sednicu Skupštine. Na njegov predlog izabrani su potpredsednik, članovi Izvršnog i Nadzornog odbora kao i generalni sekretar. Novi potpredsednik SSAB postao je Zoran Radojičić (Vizura). Nadzorni odbor će činiti Bogomir Stojančev, Predrag Stupar i Milan Zonić, dok će pored predsednika i potpredsednika u Izvršnom odboru biti još 19 članova i to: Branko Petković (univerzitetski sport), Milan Novović (SC Tašmajdan), Svetozar Stanković (rukomet), Jovan Šurbatović (atletika), Božana Ostojić (ronjenje), Dragan Tomašević (fitnes i rekreacija), Slobodan Đurić (softbol), Radoslav Novaković (ragbi 13), Miša Stojanović (skijanje), Aleksandar Simić (Udruženje sportskih novinara), Slobodan Marković (Comel), Milan Slavković (tenis), Ivana Jovanović (školski sport), Nebojša Jevremović (veslanje), Predrag Ognjanović (International helt produkt), Mirko Nišović (kajak), Katarina Lazić (košarka), Slobodan Unković (tenis) i Milan Obućina (SD Partizan). Zoran Jovanović će i u naredne četiri godine obavljati funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza Beograda. Sve odluke su donete jednoglasno, izuzev izbora članova Izvršnog odbora gde je samo jedan delegat Skupštine bio uzdržan.

Inače, Izborna Skupština SSAB je protekla u fer i korektnoj atmosferi, a između ostalih, među prisutnima je bio i Slavko Gak, gradski sekretar za omladinu i sport, Dane Korica ispred Sportskog saveza Srbije… Sednicu je otvorio dojučerašnji predsednik SSAB Nebojša Ilić koji se uz reči dobrodošlice zahvalio svima na saradnji u protekle četiri godine.

– U našem mandatu smo odradili mnogo pozitivnih stvari. Trudili smo se maksimalno i nadam se da smo ispunili očekivanja iako smo svesni, kao sportisti, da uvek može bolje i više. Novom predsedniku želim mnogo uspeha u radu – kazao je Ilić koji je potom dao na glasanje izbor Radnog predsedništva, Verifikacione komisije i zapisinčara.

Nakon toga delegatima Skupštine su se obratili kandidati za predsednika. I Mladen Kecman i Vlada Krstivojević su za svoja izlaganja nagrađeni aplauzom, nakon čega se pristupilo glasanju. Neizvesnost je trajalo gotovo do poslednjeg trenutka kada je Nebojša Ilić saopštio rezultate i proglasio Krstivojevića za pobednika.

Novom predsedniku je među prvima čestitao Mladen Kecman koji je istakao da je Krstivojević imao odličnu i fer kampanju i da se stavlja na raspolagenje novom predsedniku za sve gde smatra da može da pomogne, sve za dobrobit beogradskog sporta. I prvi čovek beogradskog sporta, Slavko Gak, čestitao je Krstivojeviću na izboru za prvog čoveka SSAB.

– Prvo bih se zahvalio Nebojši Iliću na sjajnoj saradnji u proteklih devet meseci. Krstivojeviću čestitam na pobedi i želim mu mnogo sreće u radu. Drago mi je da je Izborna Skupština protekla u sjajnoj i sportskoj atmosferi. Svi zajedno moramo da se trudimo da neke stvari sistemski rešimo i da beogradski sport ostane, kao što je uvek i bio, lokomotiva razvoja celokupnog srpskog sporta. Ja živim za svoj posao, potpnuno sam mu predan, a očekujem od svih beogradskih sportskih poslenika da mi pomognu da bismo svi zajedno došli do najboljih rešenja – kazao je Gak.

Za govornicom je bio i legendarni Dane Korica. On se u ime predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara izvinuo što prvi čovek ove organizacije nije mogao da prisustvuje Izbornoj Skupštini Sportskog saveza Beograda, kojeg Sportski savez Srbije, kako je rekao, posebno poštuje.

– U ime Sportskog saveza Srbije čestitam na jednoj finoj i kulturnoj Izbornoj Skupštini a čestitam obojici kandidata. Sportskog saveza Srbije vrlo poštuje ovu članicu i želi joj da nastavi da radi u interesu srpskog i beogradskog sporta – istakao je Korica.