XS
SM
MD
LG

Sombor: Prigrevčanima trinaesti trofej Mišinog memorijala

Trinaesti memorijalni fudbalski turnir "Miloš-Miša Mijatović" održan na igralištu Žak-a u Somboru, ove je godine  protekao u igranju dve utakmice različitih kategorija učesnika. U prvoj utakmici dana sastale su se veteranske ekipe domaćeg ŽAK-a i nekadašnjeg PK Sombora , a na terenu kraj pruge prodefilovalo je oko četrdesetak veterana ova dva kluba i prikazalo solidan fudbal. Poebeda, u utakmici koja je trajala dva puta po 30 minuta,  pripala je zasluženo fudbalerima PK Sombora, a strelci su bili Simović Majoroš i Grković. 

U glavnoj utakmici memorijala , novi član trećeligaške divizije, ekipa PIK Prigrevice , deklasirala je sastav domaćeg ŽAK-a sa visokih 7:0. Bila je to utakmica davida i golijata,a razlika u klasi je više nego očigledna, što pokazuje i rezultat na kraju. Stiče se utisak da su gosti do pobede došli sa pola gasa, a domaćini mogu biti sretni što se ova utakmica nije završila dvocifrenim rezultatom u korist njihovih gostiju.Tako je trinaesti trofej ovoga memorijala pripao prigrevčanima, a igrač iz njihovih redova, Saša Tomanović, proglašen je najboljim igračem današnje glavne utakmice, mada je titulu mogao poneti i trostruki strelac na utakmici, Nikola Makar.

XIII MEMORIJALNI TURNIR  "MILOŠ-MIŠA MIJATOVIĆ"

 

ŽAK-PIK PRIGREVICA   0:7 (0:4)

Sombor,27. juli 2014. godine. Igralište kraj pruge u Somboru. Gledalaca 100. Sudija Ćalić(Sombor) Strelci : Makar 3, Vuković sa penala,Furtula,Stojšić, i Divjak sa penala po jedan. 

ŽAK : Carić, Milošević,Vukas,Đukanović,Janjić,Kovačević,Mijatović,Mazinjanin,Radusin, Vidaković i Smilanovski. Igrali su još Salkanović,Pustajić, Janković i Gromilović.

PIK Prigrevica; Šarić,Perović,Major,Čupić,Ćuća,Tomanović,Petković,Mitrović,Vuković, Makar i Furtula. Igrali su još: Studen, Bogunović, Stojšić, Divjak, Mandić, Todorović, Mandarić i Savić. 

Treći gol Nikole Makara na utakmici

 

Presednik FK ŽAK, Vladimir Karanović predao je pehar kapitenu Ćući na kraju memorijala

Najbolji igrač memorijala, Saša Tomanović prima pehar iz ruku presednika Žaka