XS
SM
MD
LG
22.07.2014 Administrator

Udovičić: Opasnost od nezdravog života je alarmantna

- Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obisao je danas Sportsko-rehabilitacioni centar na Zlataru, upoznao sa stanjem i uslovima rada ove ustanove i istakao važnost razvoja regionalnih sportskih centara, ne samo za profesionalni sport već i za ukupno zdravlje nacije. 

"Na lokalnoj samoupravi je da se organizuje i preko projekata konkuriše kod EU fondova. Ministarstvo ce pomoći koliko može i kolike su mogućnosti, ali i opština mora da zasuce rukave", rekao je Udovičić.

On je upozorio da nam je zdravlje nacije svakodnevno ugroženo, kako zbog savremenog načina života, novih tehnologija - kompjutera, mobilnih telefona, društvenih mreža, tako i zbog nepostojanja svesti o neophodnosti svakodnevne rekreacije i fizičke aktivnosti.

"Parametri testiranja fizičkog stanja dece u Osnovnim školama su poražavajući. Fizička aktivnost svedena je na minimum, a opasnost od raznih deformiteta i nezdravog života više je nego alarmantna. Toga ima među svim generacijama", poručio je Udovičić.

Ministar je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave otvorio prvi multifunkcionalni teren u ovom delu Srbije, kao i drugi po veličini Adrenalin park za ljubitelje ekstremnih sportova. Udovičić je prošle nedelje posetio Karatas kod Kladova, a poseta Zlataru nastavak je obilaska centara koji su nekad bili ponos srpskog i jugoslovenskog sporta.