XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Određen sastav za turnir u Granadi

BEOGRAD, 30. jun (Info centar).- Članovi Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije na sednici u Beogradu, kojom je predsedavao predsednik Siniša Mašović, odlučili su da se pomogne klubu Zvezdara čije su prostorije izgorele u požaru na strelištu u Mirijevu i uništena je velika količina oružja i opreme, time što će otpisati dugovanja koja ovaj klub ima prema SS Srbije.

- Takođe, pomoći ćemo reprezentativcima i kandidatima za reprezentaciju u ovom klubu Nini Radulović, Aleksandri Ristović i ostalima u pripremama za Prvenstvo sveta u Granadi - istakao je Nenad Petković generalni sekretar SS Srbije.

Članovi UO SS Srbije su odlučili da se raspiše novi tenderski konkurs za uvoz MK municije i Nenad Petković je uveren da će se procedura završiti na vreme i da će se za sve strelce obezbediti dovoljna količina najkvalitetnije MK municije. Treneri Dragan Donević i Boban Marinković ove sedmice će poneti oružje reprezentativaca na testiranje u fabriku u Felbahu u Nemačkoj kako bi pripreme i prvo značajno takmičenje u Granadi na „Velikoj nagradi Huana Karlosa“ od 11. do 21. jula strelci dočekali bez briga.

Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije je za ovaj turnir na strelištu na kome će se u septembru održati Prvenstvo sveta i vaditi prve olimpijske vize za Rio, odredio ove strelce - puška: Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Milenko Sebić („Akademija Maksimović“), Milutin Stefanović i Stevan Plitikosić („Čika Mata“, Kragujevac), pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Grgić (Smederevo), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice). U stručnom štabu biće Dragan Donević, Mira Maksimović, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić i Boban Marković.

Na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu u Kini od 13. do 23. avgusta takmičiće se Milica Babić (Novi Sad) i Andrija Milovanović (Niš), dok će trener biti Marijana Novković.