XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Izgorelo strelište u Mirijevu

BEOGRAD, 25. jun (Info centar).- Gradsko strelište u Mirijevu koje nije u funkciji skoro tri decenije, izgorelo je u požaru. Strelište je izgrađeno 1954.

Uzroci požara se još utvrđuju.

- Pucaona za discipline na 50 metara, objekti za discipline na 25 metara, klupske prostorije kao i deo stambenih prostorija su izgoreli. Vatra nije došla do dela gde su kancelarije Streljačkog saveza Beograda, arhiva i dokumentacija – rekao je Dragan Milisavljević generalni sekretar Streljačkog saveza Beograda.

U delu koji je uništen u požaru bile su i prostorije Streljačkog kluba Zvezdara rasadnika reprezentativaca. Izgorele su puške i ostala oprema i legendarni trener kluba Slobodan „Doktor“ Bojković kaže:

- Naša juniorska reprezentativka Nina Radulović je u jeku priprema za Prvenstvo sveta u septembru u Granadi i ostala je bez oružja u nanezgodnijem trenutku. Dosta druge opreme i oružja smo smo nedavno nabavili, uz velike napore i odricanja, i opremili nekoliko perspektivnih i talentovanih strelaca a sada je sve uništeno.

Na strelištu u Mirijevu je, do zatvaranja, održano desetak državnih šampionata i prvenstava Srbije i na njemu su stasale brojne generacije beogradskih i srpskih strelaca.