XS
SM
MD
LG
24.02.2009 A. Daišević

Prijateljska utakmica: Sloga (K) - Novi Sad 1:1

U poslednjoj proveri na pripremama u Ohridu ponovo su snage odmerili kraljevačka Sloga i prvoligaš Novi Sad. Za razliku od prvog dvoboja, kada je teren bio izuzetno težak i od fudbala nije moglo bog zna šta da se vidi, ovoga puta prikazana je odlična igra. Rivali su delovali napadački, igralo se brzo i žustro,a viđeno je dosta prilika. "Kanarinci" su prvi zapretili u 4.minutu kada je Stevančević šutirao pored gola. U 15.minutu lepu akciju izveli su Ćeha i Rađenović,a najbolji Slogin igrač sjajno je proigrao Janićijevića koji iskosa, mirno pogađa levi ugao nemoćnog Vesića. U poslednjim sekundama prvog dela nova filigranska akcija "belih", R. Vlašić i Tadić su razmenili dupli pas, a M. Novaković je siguran gol sprečio startom s leđa nad R. Vlašićem i zasluženo dobio crveni karton, ali sa pravom zamene.
Na početku drugog poluvremena Novosađani su imali dve lepe prilike, ali je šut Avrića iz prekida Đogatović odbranio,a potom je Popović iz dobre situacije šutirao preko gola. U 73.minutu akciju Radovanovića i Rađenovića nastavio je Tadić, odlično centrirao, ali je ispred Radovanovića vrhom kopačke loptu u korner izbacio Pešić. Samo pet minuta kasnije "kanarinci" su imali dve sjajne šanse, gol Kraljevčana je visio u vazduhu, ali su "beli" oba puta loptu izbijali sa gol linije. Konačan rezultat postavljen je u 90.minutu kada je duel, u šesnaestercu Sloge, Ćehe i jednog igrača Novog Sada okarakterisan kao prekršaj mladog fudbalera kraljevačkog srpskoligaša. Siguran sa bele tačke bio je Avrić. Sve u svemu u Slogi mogu da budu zadovoljni ovom proverom, ali i činjenicom da je ekipa ponovo kompletna, da su se u tim vratili povređeni Rađenović i Tadić, kao i bolesni Pavlović.

Igralište: Hotela "Belvedere"  Gledalaca: 50  Sudija: Šuleski (Ohrid)  Strelci: Janićijević u 15. minutu za Slogu, a Avrić u 90.minutu (iz jedanaesterca) za Novi Sad

Sloga:
Đogatović, Ćeha, Pavlović, R. Vlašić, Babić, Vasić, Bižić, Tanasijević, Tadić, Rađenović, Janićijević  Još su igrali: Vujanac, V. Vlašić, Radovanović, Nikačević.
Novi Sad:
Vesić, Stevančević, Pešić, M. Novaković, Čovilo, B. Novaković, Avrić, Bursać, Kavčić, Bogunović, Vujaklija  Još su igrali: Buzadžija, Guberinić, Govedarica, Celin, Popović .