XS
SM
MD
LG
02.06.2014 Administrator

Protokol o saradnji MOS i AECOM

Poznata svetska kompanija za izgradnju sportske infrastrukture, koja je radila na objektima za Olimpijske igre u Londonu i Riju, AECOM iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, zainteresovana je za saradnju sa Srbijom.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generealni direktor AECOM-a Rijad Našif (Riad Nashif) potpisali su danas Protokol o saradnji.

„U skladu sa mogućnostima i finansijskom situacijom, izgradnja sportske infrastrukture je jedan od prioriteta Ministarstva sporta. Naša namera je da pronađemo modele saradnje sa svim potencijalnim partnerima kako bismo imali minimalne budžetske troškove, a maksimalne efekte u izgradnji sportskih objekata. Zato razgovaramo sa svima koji su iskazali interes za Srbiju, a posebno s kompanijama koje su lideri u oblasti sportske infrastrukture“, rekao je ministar Udovičić.

Generalni direktor kompanije AESOM izjavio je da se protokol zasniva na bliskoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i da može biti osnova za buduću saradnju na projektima u oblasti planiranja i projektovanja sportske infrastrukture.

Potpisivanjem Protokola između AECOM i Ministarstva omladine i sporta iskazuje se spremnost za sve oblike saradnje u oblasti društveno-privatnog partnerstva od obostranog interesa.

O kompaniji: AECOM je javno akcionarsko društvo na Njujorškoj berzi koje pruža stručne tehničke usluge u širokom spektru specijalnosti i, sa više od 45 hiljada zaposlenih širom sveta, naveden je u Fortune 500 kao jedna od najvećih kompanija koje posluju u SAD. Projekti kompanije obuhvataju one koji se odnose na planiranje, izgradnju i rad objekata za Olimpijske igre u Londonu i Rio de Žaneiru, kao i za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru.